30.12.05

Parasetamolihoureita juhlapyhistä

Tänään olen lähinnä pogonnut rock-musiikin tahtiin, mikä varmasti jouduttaa flunssan parantumista. Onneksi minulla ei ole alakerrassa naapureita. Ajattelin hetken verran kirjoittavani jonkun yhteenvetokirjoitelman vuodesta 2005, mutta sitten tajusin, etten muista vuodesta 2005 juuri mitään yksittäisi tapahtumia. Miksi kaikki muut ovat niin järjestelmällisiä, että muistavat tapahtumia vuoden tarkkuudella? Todella hämmentävää.

Tänään olen päättänyt olla terve vain päästäkseni Espooseen. Flunssa on yksi maailman suurimmista epäkohdista. Ikään kuin tässä ei olisi muutakin tekemistä kuin juoda litrakaupalla Finrexiniä vain ollakseen toimintakykyinen. (No itse asiassa, ei erityisemmin ole) Eipä tosin ole ensimmäinen kerta, kun tulen sairaaksi uutenavuonna.

Uusivuosi on mahdolisesti yksi lempijuhlapäivistäni (ja myös ainoa, jonka kirjoitusasusta en ole koskaan ollut varma). Pääsiäinen on juhlapyhistä turhin, siihen ei juurikaan liity mitään hauskaa, nyt kun olen liian suurikokoinen virpoakseni. Pääsiäinen on lähinnä useamman päivän pituinen sunnuntai, ja kaikkihan tietävät miten typeriä päiviä sunnuntait ovat. En pidä siitä, että kaupat ovat kiinni ja kaikki on harmaata eikä mikään liiku.

Vappu on typerä aivan toisella tavalla kuin pääsiäinen. Minä vihaan teekkareita, se siitä.

Joulu on vain vähän ennen uuttavuotta, mikä on tietysti silkkaa plussaa joululle. Jouluna saa usein lahjoja ja kohtalaisen hyvää ruokaa sekä suklaakonvehteja, mikä sekään ei ole lainkaan huono asia. Jouluun liittyy toisaalta myös liikaa pyhäpäiviä ja suljettuja baareja sun muuta ikävää.

Muita pyhäpäiviä en muista nyt, joten ne eivät voi olla kovin tärkeitä. Uuteenvuoteen liittyy sentään vain yksi pyhäpäivä. Uusivuosi on mukava välimuoto vapusta ja itsenäisyyspäivästä. Itsenäisyyspäivää on se, että on talvi, eikä kukaan halua väkisin riekkua ulkona ja sammua Kaivopuistoon. Vappua edustaa kuohuviini ja juhlatunnelma. En muista ainoatakaan uuttavuotta, jolloin minulla olisi ollut tylsää, vaikka olen liian usein ollut yli 38 asteen kuumeessa.

Koska uuttavuotta taivutetaan noin, tekisi mieli kirjoittaa se erikseen, mutta kun kaikki muutkin kirjoittavat yhteen sen! Äh. Olen lomalla ja yritän korjata kieroutunutta suhdettani suomen kieleen. Emme ole olleet puheväleissä hetkeen. Virkkeiden muodostaminen on hyvin hankalaa, kun sitä alkaa ajatella liikaa. Kielen käyttäminen ylipäänsä on hyvin hankalaa, kun sitä ajattelee liikaa. Toisaalta ajattelu on hyvä ratkaisu moniin elämän haasteisiin ja pulmiin (kuten kengännauhojen solmimiseen), ja tässä mielessä onkin hämmentävää, että sitä harrastetaan niin vähän.

5 kommenttia:

Blogger Sun äitis kirjoitti...

ja myös ainoa, jonka kirjoitusasusta en ole koskaan ollut varma

Joka kerta, kun kirjoitin ko. juhlapäivän nimen omaan blogiin, mietin kuumeisesti, miten se oikeeaoppisesti tulisi kirjoittaa. Tätä juttuasi lukiessani olin juuri pannut merkille, että hittolainen, taisin kirjoittaa väärin, kun sinä sitten täräytit tuon jonka kirjoitusasusta en ollut ...! Ei sitten tullut vieläkään varmuutta.

5:42 ip.  
Blogger Eräs Saara kirjoitti...

Olen alkanut epäillä, että juhlapäivästä puhuttaessa uusivuosi kirjoitettaisiin taivutuksesta huolimatta yhteen sekaannusten välttämiseksi, kun sitten taas uusi vuosi kirjoitettaisiin erikseen puhuttaessa vanhan vuoden vastakohdasta. Se olisi loogista, muttei välttämättä oikein.

7:36 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tiiätkö nää siun jutut on tekotaiteellista paskaa pätemistä, kiitos.

8:09 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ninest123 09.14
louis vuitton, michael kors, longchamp outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet, prada handbags, ugg boots, ugg boots, burberry, tory burch outlet, michael kors outlet, burberry outlet online, nike free, nike air max, longchamp outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet, uggs on sale, replica watches, ugg boots, prada outlet, longchamp, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton, nike outlet, michael kors outlet, nike air max, tiffany and co, oakley sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, michael kors outlet, tiffany jewelry, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, louis vuitton, jordan shoes, louboutin outlet, ray ban sunglasses, ugg boots, louboutin, polo ralph lauren outlet

4:04 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

pandora charms, coach outlet, louis vuitton, converse, lancel, ugg boots uk, links of london, karen millen, toms shoes, swarovski crystal, juicy couture outlet, louis vuitton, ralph lauren, nike air max, converse outlet, wedding dresses, michael kors outlet, michael kors outlet online, hollister, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, pandora charms, replica watches, oakley, pandora jewelry, gucci, swarovski, bottes ugg, marc jacobs, pandora jewelry, louboutin, supra shoes, timberland boots, montre pas cher, louis vuitton, thomas sabo, juicy couture outlet, vans, ugg pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, doke gabbana outlet, michael kors handbags, ray ban, sac louis vuitton pas cher, hollister, iphone 6 cases
ninest123 09.14

4:09 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu