6.2.06

Ihan kreisiä

Jalo pyrkimykseni elämässä on säilyttää mielenrauhani. Näin takaan viihtyisän elinympäristön sekä itselleni että lajitovereilleni. Tämän takia olen ottanut tavakseni lähikaupassa käyntiä pidemmillä matkoilla kuunnella musiikkia sympaattisen vanhanaikaisesta kannettavasta CD-soittimestani mahdollisimman kovalla. (Aivan! CD-soittimesta. Hajotkaa iPodeihinne, trendikkäät citysinkut.)

Tänä viikonloppuna minulle sattui käymään niin ikävästi, että uskollisen soittimeni paristoista loppui virta tyystin, enkä kyennyt ehtiä muistaa jaksaa laittaa niitä latautumaan missään vaiheessa. Koin aivan uudenlaisia asioita ja ääniä ympärilläni ja olin vähällä ahdistua. Esimerkiksi perjantai-iltapäivänä istuin muina miehinä raitiovaunussa, kun takanani istuva ihminen alkoi yhtäkkiä röhkiä villisti. Päättelin, että hänellä on varmasti jonkinlaisia hengitysvaikeuksia, sillä välillä häneen iski suunnaton yskänpuuska, minkä jälkeen hän jatkoi epämääräistä röhkimistä ja kurluttamista. Tunsin oloni vaivautuneeksi.

Samaisena iltana jälleen raitiovaunulla matkatessani hyräilin mielessäni Pet Shop Boysin It's a Sin-kappaletta ja yritin olla kiinnittämättä huomiotani kovaan ääneen päivän polttavista kysymyksistä esitelmöivään spu... hieman alkoholisoituneeseen laitapuolen kulkijaan (meille opetettiin lukiossa tällainen poliittisesti korrekti termi). Havahduin äkisti, kun taakseni sijoittunut pitkätukkainen mieshenkilö huokaisi, ähkäisi ja puuskahti istuutuessaan niin, että tukkani meni täysin sekaisin.

Unohdin välittömästi It's a Sin-kappaleen sanat ja tajuntaani alkoivat vihloa viereisessä penkissä keskustelevien naisten suhahtelevat ässät. Yhtäkkiä eräs mies alkoi hakata jalallaan lattiaa jonkun kuvitteellisen, tai ehkä hänen iPodistaan kuuluvan musiikin tahtiin. Lattia tömähteli, mies puuskutti, naiset suhahtelivat ja sangen alkoholisoitunut laitapuolen kulkija paasasi. Ihme sirkusta tuo joukkoliikenne, jos asiaan sattuu kiinnittämään huomiota.

Viikonlopun kulttuuritapahtumatkin tuli tarkastettua - nimittäin missikisat ja Superbowl. Minä en ymmärrä amerikkalaisesta "jalka" "pallosta" sitäkään vähää kuin muusta urheilusta, mutta onhan tuo niin massiivinen tapahtuma, että sitä voi katsella, jos ei nukkuisi muutenkaan.

Jopa curling ja kuviokellunta vaikuttavat täysin mielekkäiltä urheilulajeilta amerikkalaisen jalkapallon päättömään säntäilyyn verrattuna. Superbowlin katseleminen alkoi kyllästyttää välittömästi, kun itse peli alkoi. Päättelin, että ideana on ilmeisesti muodostaa rivejä ja juosta toisia päin. Tämän jälkeen joku viheltää pilliin, pelaajat hengailevat vapaamuotoisesti jonkin aikaa, ja sama tehdään uudestaan. (Kyllä te voitte yrittää selittää minulle, että se on oikeasti hieno laji, jossa strategia on kaiken A ja O. Lupaan antaa mielipiteellenne yhtä paljon painoarvoa kuin goottien näkemykselle kauniista ehostuksesta.)

Mitä missikisoihin tulee, rumia olivat, tietysti. En suostu ymmärtämään, että ne tätimäisiksi meikatut olennot televisiossa ovat suunnilleen ikäisiäni naishenkilöitä. Lisäksi hymyilivät kuin vähämieliset ja uimapuvut olivat rumia ja väärän kokoisia, taas.

6 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Aivan! CD-soittimesta. Hajotkaa iPodeihinne, trendikkäät citysinkut."

Tuli vähän nöyrä olo kun piti kaverille etsiä juurikin kannettavaa CD-soitinta kaupoista, katsoivat mokomat myyjät säälivin katsein nenänvarsiaan pitkin ja johdattivat jonnekin perimmäisen nurkan pölyiselle hyllylle että "tässä nämä kaikki nyt on."

11:37 ip.  
Blogger PA kirjoitti...

Mutta It's a Sinninhän piti olla pyyhkiytynyt ihmiskunnan tietoisuud

12:41 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei Saara (toivottavasti löydät tän kommentin näin kaukaa)

Nyt pitää vetää vähän mattoa sun altas ja sanoa että mie kuuntelen vielä innokkaasti omaa Sonyn kasettisoitintani, siis korvalappustereoita. Se on sopivan kokoinen ja syö vähän pattereita ja mulla on kattava kokoelma omia nauhoituksia kaseteilla. Miksi vaihtaisin pois? Se on mukavan nostalginen, siinon tallessa vielä se yläasteella liimaamani nimitarrakin ja sen kaa on ollut niin hauska matkustaa. Se EI mene rikki, vaikka tipahtaa junassa siitä penkin välissä olevasta reiästä lattialle, ei ala nykimään tai kettuilemaan kuin cd-soittimet saattaa tehä, ja parasta kaikessa: uusien kasettien nauhoittaminen ei maksa mitään! Siitä vaan kotona laittaa ison strereon nauhoittaan lempicd:n sisällön matkakasetille ja kaikki on taas matkaa varten valmista. :)

Hih! Että totta, hajotkaa niiden hifistely ipodienne kanssa, tää tyttö tykkään kasettisoittimestaan!

...Ps. Pet Shop Boys rulaa!!!!

1:43 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ninest123 09.14
louis vuitton, michael kors, longchamp outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet, prada handbags, ugg boots, ugg boots, burberry, tory burch outlet, michael kors outlet, burberry outlet online, nike free, nike air max, longchamp outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet, uggs on sale, replica watches, ugg boots, prada outlet, longchamp, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton, nike outlet, michael kors outlet, nike air max, tiffany and co, oakley sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, michael kors outlet, tiffany jewelry, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, louis vuitton, jordan shoes, louboutin outlet, ray ban sunglasses, ugg boots, louboutin, polo ralph lauren outlet

4:04 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

louboutin pas cher, true religion outlet, coach outlet, coach outlet, true religion jeans, kate spade outlet, vanessa bruno, timberland, michael kors, kate spade handbags, ray ban pas cher, air force, nike blazer, lacoste pas cher, longchamp pas cher, michael kors, ray ban uk, nike free, coach factory outlet, michael kors, air jordan pas cher, hermes, burberry, north face, ralph lauren pas cher, coach purses, tn pas cher, true religion jeans, hollister, true religion jeans, oakley pas cher, air max, chanel handbags, nike roshe run, new balance pas cher, nike air max, lululemon, hollister pas cher, sac longchamp, vans pas cher, michael kors, converse pas cher, sac guess, north face, hogan

4:05 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

chi flat iron, nfl jerseys, north face outlet, abercrombie and fitch, mac cosmetics, north face outlet, herve leger, ralph lauren uk, bottega veneta, soccer jerseys, jimmy choo shoes, asics running shoes, beats by dre, mulberry, ghd, celine handbags, nike roshe, insanity workout, instyler, baseball bats, p90x workout, wedding dresses, vans shoes, nike roshe, lululemon, hollister, nike air max, longchamp, nike huarache, nike air max, giuseppe zanotti, babyliss, valentino shoes, nike free run uk, reebok shoes, ferragamo shoes, abercrombie and fitch, birkin bag, mcm handbags, nike air max, hollister, new balance, soccer shoes, mont blanc, nike trainers

4:07 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu