16.2.06

Nimistä asiaa

Uskottavilla akateemisilla naisilla, joita haastatellaan TV-uutisissa on aina kaksiosainen etunimi ja kaksiosainen sukunimi. Sukunimen toisen osan on oltava ruotsinkielinen, jotta vaikuttaa vielä uskottavammalta. (Marja-Leena Sorjonen-Strömberg tai Kirsti-Liisa Manninen-Fors, eivät sennimiset naiset voi olla muita kuin arvostettuja tutkijoita ja asiantuntijoita.)

Minun täytyy löytää äkkiä mies, jolla on ruotsinkielinen sukunimi ja mennä naimisiin, jotta voisin olla akateemisesti uskottava. Vaatimukset lisääntyvät. Tahdon ruotsalaissukunimisen, pitkän, tumman ja komean kokki-kitaristin. Vähempään en tyydy.

Minulla on sentään epätavallinen ja hieno sukunimi. Samannimisiä oli suomessa vain 33, kun viimeksi tarkistin. Olin hyvin myrtynyt, kun tarkistelin joskus väestörekisterikeskuksen nimipalvelusta kaikkea oleellista (viisi Frodoa, yksi Peni-niminen mies) ja havaitsin, että etunimeni on ihan järjettömän yleinen. Enkö olekaan kaunis ja ainutlaatuinen lumihiutale? Kateus iski, kun havaitsin, että pikkusiskoni nimi on rutkasti harvinaisempi, mutta lieventävänä asianhaarana todettakoon, että sennimisiä miehiä on/on ollut Suomessa 99. Saara-nimisiä miehiä sentään vain yksi.

Yrittäkääpäs vaan mennä nakkikioskille ja sanoa vakavalla naamalla "Moi oon Peni ja haluisin makkaraperunat".

Toinen nimeni on Sisko. Olen viime aikoina oppinut hyväksymään sen, vaikka mieleeni tulee edelleen siskonmakkaroita, kun paljastan toisen nimeni jollekin. Kas kun isäni nimi on Veli-Matti, hänen isänsä nimi oli Matti Veli, ja kun ei tullut poikaa, pistettiin toiseksi nimekseni sitten Sisko. Kulkee suvussa. Jotenkin Veli on vain paljon järkevämpi nimi kuin Sisko.

Jos saisin lapsia, antaisin niille aivan kamalat nimet, kuten vaikka Fjöhrhild ja Guggenbörj. Vihaisivat minua valmiiksi ja voisin vapaasti laittaa ne tynnyriin.

Jotta kaikilla olisi hauskaa, laitan loppuun vielä Chuck Norris -aiheisen linkin. Lisäksi suosittelen esimerkiksi Nick Drakesta ja/tai Elliot Smithistä pitäville ihmisille ruotsalaista artistia nimeltä José Gonzáles. Tällä viikolla olen koonnut yhden hyllyn, osallistunut baarivisaan, lukenut noin kolmanneksen yhdestä tenttikirjasta ja tilannut neljä uutta CD-levyä. (Siltä varalta, että joku tulee tänne lukemaan kuulumisiani.)

5 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Saara ei kukaan esittele itseään makkarakioskilla?

3:25 ip.  
Blogger Eräs Saara kirjoitti...

MINÄ esittelen joka kerta! Koko nimellä. Asiallinen on oltava.
Tai sit se oli se pointti.

Äh. Älä kyseenalaista!

5:11 ip.  
Blogger Antti kirjoitti...

Hih, pitkä olen, mutten ruotsinkielinen, saatika sukunimeltäni, joka kyllä on kaksiosainen. Lisäksi kokkaan, mutta olen vaalea. Däng, sulla on kovat vaatimukset ;D

12:22 ap.  
Blogger Eräs Saara kirjoitti...

Unohdin mainita, että lisäksi tulee olla räävittömän rikas ja älykäs.

2:50 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

chi flat iron, nfl jerseys, north face outlet, abercrombie and fitch, mac cosmetics, north face outlet, herve leger, ralph lauren uk, bottega veneta, soccer jerseys, jimmy choo shoes, asics running shoes, beats by dre, mulberry, ghd, celine handbags, nike roshe, insanity workout, instyler, baseball bats, p90x workout, wedding dresses, vans shoes, nike roshe, lululemon, hollister, nike air max, longchamp, nike huarache, nike air max, giuseppe zanotti, babyliss, valentino shoes, nike free run uk, reebok shoes, ferragamo shoes, abercrombie and fitch, birkin bag, mcm handbags, nike air max, hollister, new balance, soccer shoes, mont blanc, nike trainers

4:07 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu