29.1.07

Ihmiskunnan viholliset: Turku ja VR

Turun rautatieasema on surkea paikka. Sain pomoltani kyydin asemalle, enkä jaksa tuossa pakkasessa lähteä muualle odottelemaan junaa yli puoleksi tunniksi. Ensinnäkin ihan perseestä on se, että lipusta joutuu maksamaan 50 senttiä enemmän, jos sen ostaa tiskiltä, eikä junamaatista. Tämä on varmasti Turun rautatieaseman syytä, pääasiassa.

Siinäpä sitten pyörin ympyrää hetken vinhasti, vanhasta tottumuksesta kuin liikuntavammainen pingviini, kuten täällä tapana on. Ajankulukseni ajattelin käydä vessassa vaikkapa puuteroimassa nenää tai pöyhimässä tukkaa, mitä nyt naiset pääsääntöisesti WC:ssä tekevät. Kehtaavatkin kahvilan yhteydessä olevasta WC:stä velottaa euron/käynti. Pitäkää saastaiset turkulaisvessanne, sanon.

Vatsantäytettäkin havittelin, mutta kiskovat yhdestä todennäköisesti nihkeästä ja mauttoman kuivasta patongista asemakahvilassa miltei viisi euroa. Ja tämä on se sama kaupunki, jossa saa kilon kebabia neljällä eurolla. Taskussani oli vain kolme euroa, eikä Visa Electron kelvannut kahvilahenkilökunnalle, joka töykeästi totesi, ettei pankkiautomaattia ole lähistöllä. Eipä sillä, että suostuisin muutenkaan maksamaan viittä euroa jostain leivänlituskasta. Pitäkää saastaiset turkulaispatonkinne, sanon.

Virkistävän kolajuoman ja/tai suklaapatukan toivossa suuntasin seuraavaksi R-Kioskille, jossa odotin viisi minuuttia tiskin takana, että myyjätär suvaitsisi lopettaa puhelunsa - turhaan. "Pidä saastainen turkulaispepsisi", sanoin.

Minä lähden nyt takaisin Helsinkiin. Pitäkää saastainen Turkunne.

PS. Myös ihan perseestä ovat uusien InterCity-junien WC:t, joiden oven sulkumekanismi ja lukitus toimii epämääräisillä elektronisilla nappuloilla. Mitä vikaa on sellaisissa manuaalisissa ovissa, jotka yksinkertaisella ojennuseleellä voidaan aukaista? Minä haluan vesiklosettiini kunnollisen lukon, jonka pitävyyttä voi kokeilla kahvaa ronklottamalla. Muutoin mieltäni kalvaa epäilys siitä, että joku pelmahtaa paikalle kesken intensiivisen puuteroinnin ja tukanpöyhinnän.

17 kommenttia:

Blogger --KATA-- kirjoitti...

Ymmärrän Turun aseman tuskaasi. Olen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että Helsingin asema on ihan samanlainen. Samat ne on patongit, kiskat, hinnat ja tyypit.

6:03 ip.  
Blogger Eräs Saara kirjoitti...

Ah, niin on! Mutta Helsingin asemalta pääsee väljemmille vesille kävelemättä ulkona pakkasessa!

6:14 ip.  
Blogger Kriisi kirjoitti...

Helsingin asemalla on lisäks niitä automaatteja. Kuin myös Pasilassa. Ja kiskoja niin monta, että saa aika monta eukkoa pölöttää puhelimessa ennen kuin alkaa ottaa pattiin.

Voitto Helsinkiin!

7:40 ip.  
Blogger Qtea kirjoitti...

Hmm, luulen, että ne napinpainalluksella toimivat ovenavausjutut on suunniteltu esteettömyysnäkökohtia erityisesti huomioiden. Esimerkiksi vähävoimaiselle tai pyörätuolin käyttäjälle ne ovat varmasti helpommat.

8:24 ip.  
Anonymous Kai kirjoitti...

Siinä on jotain läpimätää, että Rovaniemelle on halvempaa lentää kuin junailla makuuvaunussa yön yli. Hinnoittelun pitäisi olla päinvastainen, jossei muuten, niin lentokoneen aiheuttaman ympäristökuorman takia. Perkele.

9:11 ip.  
Blogger Sun äitis kirjoitti...

Vaan ajattelepa, miten turhautunut itse olisit paikallisena Turun aseman kiskanpitäjänä, kun päivän sadas asiakas kysyisi, missä on pankkiautomaatti, ja joutuisit vastaamaan, että kolmen korttelin päässä.

(Jäi minultakin Turussa aamukaffeet ja sämpylät nauttimatta kyseisen automaatittomuuden vuoksi).

10:41 ip.  
Anonymous Marko F kirjoitti...

Tuo Visa Electron kumma kortti kyllä. Monissa paikoissa kelpaa noin vain, joissakin ei missään nimessä. Käteistä minullakin mukana aina varmuuden vuoksi.

4:58 ip.  
Anonymous starcku kirjoitti...

Ärrän täti Turun asemalla on kyllä sitten harvinaisen perseestä, ittekin saanut vähän nihkeää palvelua - täti ei sanonut meitsille sanaakaan tai edes katsonut minuun päin koko kaupantekotoimituksen aikana. :(

8:16 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Vaan ajattelepa, miten turhautunut itse olisit paikallisena Turun aseman kiskanpitäjänä, kun päivän sadas asiakas kysyisi, missä on pankkiautomaatti, ja joutuisit vastaamaan, että kolmen korttelin päässä."

Vaan minäpä en saakkaa palkkaa asiakaspalvelusta. Rajansa empatiallakin.

1:40 ap.  
Blogger Anni kirjoitti...

Turun asemalla oli ennen, siis vielä ainakin vuonna 2004 Otto-antaa-antaa-aina-maatti. Enpä tiedä minne se katosi ja miksi, mutta niinpä vain teki. Taisi olla itseasiassa aika tarkalleen sen ärrän kohdalla. Ja eikö ärrillä yleensä käy electron? Minä ainakin luulin niin. Hassua paikka tuo Turku.

4:39 ap.  
Blogger Eräs Saara kirjoitti...

Juu, kyllä siellä Ärrällä Visa Electron kävisi, jos se ämmä suostuisi myymään yhtään mitään. Odotin tosiaan viitisen minuuttia, kun muija puhui puhelimessa ja näki minut varsin hyvin siinä odottelemassa pepsipulloni kanssa. Hermostuin ja menin pois.

Asiakaspalvelu 10+

1:03 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

IC:n normaaleissa vessoissa on normaalit sulkumekanismit ja lukot. Ei ole mikään pakko käyttää sitä junan ainoata inva-vessaa!

11:14 ip.  
Anonymous possu kirjoitti...

turpa kiinni vammanen. kukaan jaksa alkaa ettiä jotain toista vessaa kuin se ainut lähellä ja näkyvillä oleva on invavessa. VAMMANEEEEEEEEEEEEEN

10:42 ip.  
Blogger ninest123 Ninest kirjoitti...

ninest123 09.14
louis vuitton, michael kors, longchamp outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet, prada handbags, ugg boots, ugg boots, burberry, tory burch outlet, michael kors outlet, burberry outlet online, nike free, nike air max, longchamp outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet, uggs on sale, replica watches, ugg boots, prada outlet, longchamp, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton, nike outlet, michael kors outlet, nike air max, tiffany and co, oakley sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, michael kors outlet, tiffany jewelry, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, louis vuitton, jordan shoes, louboutin outlet, ray ban sunglasses, ugg boots, louboutin, polo ralph lauren outlet

4:33 ap.  
Blogger ninest123 Ninest kirjoitti...

louboutin pas cher, true religion outlet, coach outlet, coach outlet, true religion jeans, kate spade outlet, vanessa bruno, timberland, michael kors, kate spade handbags, ray ban pas cher, air force, nike blazer, lacoste pas cher, longchamp pas cher, michael kors, ray ban uk, nike free, coach factory outlet, michael kors, air jordan pas cher, hermes, burberry, north face, ralph lauren pas cher, coach purses, tn pas cher, true religion jeans, hollister, true religion jeans, oakley pas cher, air max, chanel handbags, nike roshe run, new balance pas cher, nike air max, lululemon, hollister pas cher, sac longchamp, vans pas cher, michael kors, converse pas cher, sac guess, north face, hogan

4:34 ap.  
Blogger ninest123 Ninest kirjoitti...

chi flat iron, nfl jerseys, north face outlet, abercrombie and fitch, mac cosmetics, north face outlet, herve leger, ralph lauren uk, bottega veneta, soccer jerseys, jimmy choo shoes, asics running shoes, beats by dre, mulberry, ghd, celine handbags, nike roshe, insanity workout, instyler, baseball bats, p90x workout, wedding dresses, vans shoes, nike roshe, lululemon, hollister, nike air max, longchamp, nike huarache, nike air max, giuseppe zanotti, babyliss, valentino shoes, nike free run uk, reebok shoes, ferragamo shoes, abercrombie and fitch, birkin bag, mcm handbags, nike air max, hollister, new balance, soccer shoes, mont blanc, nike trainers

4:35 ap.  
Blogger ninest123 Ninest kirjoitti...

pandora charms, coach outlet, louis vuitton, converse, lancel, ugg boots uk, links of london, karen millen, toms shoes, swarovski crystal, juicy couture outlet, louis vuitton, ralph lauren, nike air max, converse outlet, wedding dresses, michael kors outlet, michael kors outlet online, hollister, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, pandora charms, replica watches, oakley, pandora jewelry, gucci, swarovski, bottes ugg, marc jacobs, pandora jewelry, louboutin, supra shoes, timberland boots, montre pas cher, louis vuitton, thomas sabo, juicy couture outlet, vans, ugg pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, doke gabbana outlet, michael kors handbags, ray ban, sac louis vuitton pas cher, hollister, iphone 6 cases
ninest123 09.14

4:36 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu