15.7.07

Ankeet jätkät ja nihkeet ämmät

Viime aikoina olen lukenut paljon miesasiaa ajavia antifeministisiä kirjoituksia. Lisäksi kyllästyttyäni ko. kirjoitusten lukemiseen aloin törmätä niihin vahingossa nettisurffailuni lomassa. Kuten muillekin pääsääntöisesti typerille ja älyttömille suuntauksille (salaliittoteorioille, gooteille ym.) tällekin ilmiölle naureskelin, kunnes havaitsin, että se on ihan oikea olemassaoleva alakulttuuri ja sillä on useita edustajia, jotka ovat täysin tosissaan.

Nimimerkki Junakohtaus kitisi taannoisen merkintäni kommenteissa siitä, miten naiset eivät kunnioita miesten seksuaalista koskemattomuutta ja fyysisiä rajoja. Miesasiamiehet tykkäävät kitistä myös siitä, miten naiset käyttävät miehiä hyväkseen, nimittelevät pedofiileiksi ja syyttävät raiskauksista heppoisin perustein.

Koko miesasialiikkeessä tuntuu olevan kyse siitä, että sedät ovat päättäneet, että naiset ovat miehille ilkeitä ja sen jälkeen tulleet siihen tulokseen, että paras tapa korjata asia, on olla naisille ilkeitä. Mahtavaa! Sukupuolten välinen sota! Lakataan lisääntymästä, tapetaan toisemme ja tehdään Pentti Linkola onnelliseksi - saadaan ehkä Darwin Awardkin siinä sivussa.

Jos mennään henkilökohtaisuuksiin, muutamissa tapauksissa syitä voisi etsiä myös miesasiamiesten yksityiselämästä, pieleen menneistä naissuhteista ynnä muusta, minkä henkilö on sitten päättänyt yleistää katkeraksi poliittiseksi kannakseen.

En väitä, etteikö naisten keskuudessa ja feministien piireissä olisi samaan tyyliin asiaan huonosti suhtautuvia katkeroituneita ja valittavia ämmiä, päin vastoin. Valituksen aiheeni onkin se, että on täysin typerää ajaa omaa asiaansa haukkumalla, nimittelemällä ja syyttelemällä kuviteltuja vastustajia riippumatta siitä, mihin suuntaan asiaa ajetaan.

Miesasialiikkeen mielestä miesten kaikenlaista käyttäytymistä paheksutaan ja tälle asetetaan liikaa odotuksia ja rajoituksia naisten taholta. Lisäksi naiset käyttävät heidän mukaansa miesten syyllistämistä omien etujensa ajamiseen mm. syyttämällä raiskauksista tai seksuaalisesta häirinnästä ihan silloin, kun muuten vaan sattuu vähän suututtamaan. Tällaista varmaan tapahtuu ja asialle pitäisi tehdä jotain.

Vittumaisten äärifeministien mielestä miehet asettavat naisille odotuksia ja rajoituksia siinä määrin, etteivät naiset saa toteuttaa itseään vapaasti yhteiskunnassa. Lisäksi miehet ovat taipuvaisia näkemään naiset seksuaalisina objekteina, eivätkä täten kunnioita naista henkilönä ja ihmisenä. Tällaista varmaan tapahtuu ja asialle pitäisi tehdä jotain.

Oikea ratkaisuhan on siis ehdottomasti solvata lisää, yleistää lisää, asettaa lisää rajoituksia ja odotuksia sekä muuten vaan perseillä pitkin internetiä ja lehdistöä! Hyvä pojat! Hyvä tytöt!

Eräskin ystävä ei välttämättä ollut väärässä valittaessaan, että modernit naiset haluavat oikeuden käyttäytyä halutessaan kuin miehet ja samalla odottavat miesten käyttäytyvän vielä miehekkäämmin. Mitäs jos kuitenkin lähdettäisiin siitä, että kaikki saavat toteuttaa itseään ihan sillä tavalla kuin parhaaksi katsovat - lain puitteissa toki? Kaljaa juovat ja rivoja vitsejä kertovat naiset eivät välttämättä ole jokaisen sedän mieleen, mutta pullantuoksuisia tätejäkin on edelleen riittämiin. Runopoikakin varmaan löytää paikkansa maailmassa siinä missä painoja nosteleva öykkärikin.

Lakatkaa siis jauhamasta aina samaa paskaa, lopettakaa toisen sukupuolen asettamista odotuksista itkeminen ja koettakaa elää itsenne kanssa niin kuin normaalit ihmiset. Ottaa päähän tuo ainainen valitus.

(Koska ajattelin keskittyä tässä kirjoituksessani lähinnä asennevammaisiin idiootteihin, jätän huomioimatta naisasioista esimerkiksi palkkaerot tai nuoriin naisiin kohdistuvat ihmisoikeusloukkaukset idän suunnalla (ihmiskauppa). Kertokaa ihmeessä, jos miesasialiikkellä on myös jotain konkreettisia asioita, joissa miesten oikeuksia on poljettu, tai historiaa esimerkiksi äänioikeuden turvaamisessa tai muiden kansalaisoikeusten saavuttamisessa.)

12 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tää on varmaan juuri sopiva kohta ottaa esille asevelvollisuuskortti? :P

12:25 ap.  
Blogger Eräs Saara kirjoitti...

Totta! Mä olen tosin sillä kannalla, ettei sinne armeijaan tarttis miestenkään mennä.

12:39 ap.  
Blogger Varapygmi kirjoitti...

Vesi aaltoilee lasissa. Aalto präiskähtääpi reunaan ja kääntyy takaisin. Voipa pisara pirskahtaa reunan yläpuolellekin. Aaltoilu jatkuu aikansa, ja syntyy myös ristiaallokkoa.

8:25 ap.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Kun nyt ihan nimeltä mainitsit...

En oikein tunnista itseäni tuosta tekstistä. En missään nimessä laske itseäni samaan sakkiin jonkun Ihmissusi-Henryn kanssa, Panu Höglundista puhumattakaan, mutta ei sillekään mitään mahda, että välillä sieltäkin suunnalta tulee oikeaa asiaa.

Oma varsinainen pointtini on, että nykyisin meillä on tasa-arvoisen yhteiskunnan sijasta yhteiskunta, jossa sukupuolittuneet käytännöt välillä sortavat naisia ja välillä miehiä.

Puhtaan henkilökohtaisesti kysyn sanoisitko yhdellekään naiselle, että hän "kitisee" jos huomauttaa siitä, että miehet eivät kunnioita naisten koskemattomuutta?

12:19 ip.  
Blogger Eräs Saara kirjoitti...

Junakohtaus, riippuu tilanteesta, saattaisin sanoakin. Minun kokemusteni ja käsitykseni mukaan naisten koskemattomuutta loukataan etenkin maailmanlaajuistesti kuitenkin enemmän, useammin ja pahemmin.

Ymmärrän, että miehiä voi vituttaa ajattelutapa, jonka mukaan miehet voivat vain tykätä, jos nainen käy luvatta käsiksi. Näkisin kuitenin, että sen sortin sekaantuminen on yleensä kohtalaisen harmitonta ja harvinaista. Ihan noin fysiologisistakin syistä naisen on esimerkiksi hankalampi raiskata miestä kuin toisin päin.

Lähinnä minusta on siis aika kaukaa haettua yleistää röyhkeä sukupuolinen käyttäytyminen nimenomaan naisten viaksi.

En edelleenkään väitä, etteikö huonosti käyttäytyviä pää-ääliöitä löytyisi kummastakin sukupuolesta. En myöskään väitä, että naisia ahdisteleva mies olisi millään tapaa ällöttävämpi tyyppi kuin miehiä ahdisteleva nainen.

Lisäksi tarkoitukseni ei ollut rinnastaa sinua Panu Höglundiin, koska kaikesta huolimatta en pidä sinua yhtä pahana idioottina. ;) Käytin vain sanomaasi yhtenä esimerkkinä tekstissä, pahoitteluni, jos sinä tai muut ymmärsivät väärin.

Tilanne on sikäli onnekas, että minunkin varsinainen pointtini on pääpiirteittäin sama kuin omasi.

1:03 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Ymmärtääkseni en ole tehnyt yleistystä, josta minua syytät (?). Olen erinomaisen tietoinen siitä, että seksuaalirikoksissa sekä Suomessa että varsinkin globaalisti ylivoimainen enemmistö aina vain ja tästä maailman tappiin on miesten naisia kohtaan tekemiä ja sama pätee myös esim. pelkkään julkeaantuijotteluun, joka ei ole mikään rikos, mutta ei mitään lystiäkään kohteelle.

Edellä mainitusta huolimatta pidän silti kiinni siitä, mitä aiemmin sanoin: kokemukseni mukaan naista on aika hankala saada ymmärtämään, että rajat ne on miehilläkin.

Sovitaanko vaikka tasa-arvon edenneen siihen pisteeseen, että mieskin voi nykyisin olla huumorintajuton niuhottaja, jolla on kuukautiset?

(Ai niin, mulla on muuten nykyisin otsassani Panu Höglundin paha merkki. Se on sitä mieltä, että mä olen vaarallinen äärioikeisto. En tiedä toivunko tästä ollenkaan, ikinä.)

3:23 ip.  
Blogger Eräs Saara kirjoitti...

Junakohtaus, dildojuttumerkintääni kommentoit seuraavasti:

"Muun muassa tuolta tuntuu olla mies. Eivät naiset kunnioita toisten ihmisten rajoja ja seksuaalista koskemattomuutta."

Jos tuo ei ole yleistys, en tiedä mikä on. Minua häiritsi tuo kommentti, koska se antaa ymmärtää, että vastakkainasettelussa naiset-miehet (josta en muutenkaan pidä) naiset ovat nimenomaan niitä, jotka eivät kunnioita toisen osapuolen seksuaalista koskemattomuutta.


Jos lause olisi alkanut esimerkiksi sanoilla "Jotkut naisetkaan...", "Monet naiset..." tai "Naisetkaan eivät aina...", niin ihan OK olisi sitten. Nyt en kiusallanikaan suostu ymmärtämään tuota lausetta muuten kuin kirjaimellisesti.

Keskustelu puolestaan jatkui seuraavalla kommentillasi:

"Ei mahda mitään. En mä sitä väitä, ettei miehetkin osaisi olla törkeitä, mutta sitä sentään paheksutaan."

Tämä alkaa mennä jo minun kirjoissani Höglundmaiselle ininälinjalle, jossa naiset ovat ilkeitä ja jotkut miehetkin ja lisäksi miehillä on kamalampaa, kun naisia ei edes paheksuta ini ini.

Että sori nyt vaan, mutta tälleen mä ne kommentit tulkitsin!

5:49 ip.  
Blogger Eräs Saara kirjoitti...

(Ja siis kun minä tässä yrittäisin ihan yhtäpuolisesti paheksua kaikkie henkilöitä, miehiä, naisia, hermafrodiitteja, transseksuaaleja, kaksineuvoisia ja yksisoluisia, jotka toisen henkilökohtaiseen tilaan luvatta tunkeutuvat, niin ei kai tästä nyt kukaan täysipäinen voi oikeasti olla hirveän eri mieltä? Paitsi jos olette ällöttäviä raiskaajia kaikki ja luvatta haluatte hiplata kaikkia, jolloin: häpeäisitte!)

5:55 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Noinko karmean tyhmiä mä puhuin?

Taisi olla hyvin huono päivä silloin.

Poistaakaan en kehtaa, koska sanottu mikä sanottu, mutta ehkä nää tänpäiväiset ovat vähän enemmän oikeaa ja totta mielipidettä multa.

9:18 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Naisasianaiset saavat äänensä kuuluviin Yleisradiossa, Sanoma-WSOY:ssä ja ruotsinkielisessä mediassa, miesasiamiehet eivät. Panun kanssa ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta hänen yleissivistystään ja rohkeuttaan ei voi kiistää.

10:19 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ehkä oikeasti ongelmallinen asia miehille on huoltajuuskiistat. Niissä ainakin aiemmin miehet oli aika heikossa asemassa. Nykytilannetta en tiedä.
Ja onhan tuo asevelvollisuus aika vittumainen juttu, vaikka sivarin kävinkin. Olisihan sitä vuoden voinut jotain muutakin tehdä.
Mutta naisten ongelmat on oikeasti paljon isompia kuin meidän miesten. Turha tässä nyt on valittaa.

1:16 ap.  
Blogger Unknown kirjoitti...

louboutin pas cher, true religion outlet, coach outlet, coach outlet, true religion jeans, kate spade outlet, vanessa bruno, timberland, michael kors, kate spade handbags, ray ban pas cher, air force, nike blazer, lacoste pas cher, longchamp pas cher, michael kors, ray ban uk, nike free, coach factory outlet, michael kors, air jordan pas cher, hermes, burberry, north face, ralph lauren pas cher, coach purses, tn pas cher, true religion jeans, hollister, true religion jeans, oakley pas cher, air max, chanel handbags, nike roshe run, new balance pas cher, nike air max, lululemon, hollister pas cher, sac longchamp, vans pas cher, michael kors, converse pas cher, sac guess, north face, hogan

4:42 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu