17.8.06

Vadelmia ja tupakkaa

Heterouttaan alati korostavien miesten ja joukkoliikennevälineissä urpoilevien henkilöiden lisäksi minua ärsyttää tietynlainen nössöilevä asenne. Kävin nimittäin juuri hakemassa kaupasta tupakkaa ja vadelmia, kun kaupantäti ilmoitti, ettei Alepaan saisi tulla paljain jaloin. "Ai?" kommentoin nohevana ja kaupantäti selitti, että siellä saattaa olla lasinsiruja, eikä kukaan korvaa, jos astun sellaiseen.

Noh, noin muutenkin ihmisillä on usein tapana kauhistella paljain jaloin kävelyä ja kysyä "entä jos astut lasinsiruun?". No sitten astun ja tulee haava ja laitetaan siihen laastari. Neljä kesää olen kävellyt pääosin paljain jaloin ja olen astunut lasinsirun päälle... itse asiassa muutamia kertoja, mutta jalalleni ei ole koskaan käynyt mitään.

Katsokaas kun lasinsirun pitää olla hyvin spesifisessä kulmassa jalkapohjaan nähden tai jollain tavalla käyrä, että se kunnolla silpaisisi vallan verihaavan. Minusta osuvampi kysymys on: "Entä jos astut koiranpaskaan?" Astuin nimittäin päivänä eräänä tuoreeseen sylkeen eikä se ollut lainkaan miellyttävää.

Minun on ehkä täsmennettävä ärsytykseni kohdetta, "tietynlaista nössöilyä". Jokainen varmasti tuntee henkilön, joka ei suostu poistamaan muoviliuskaa uuden kännykän näytön päältä kuukausiin, tai pitää aina rumaa lakanaa hienon nahkasohvansa päällä, jos vaikka sattuu joku vahinko. Sellainen minua ärsyttää.

Tänään olin ponttonitehtaalla järjestelemässä vähän papereita kiertelevänä sihteerikkönä ja talousjohtajamme oli edellispäivänä huolissaan siitä, että vaatteeni likaantuvat. Tehtaalla kun on sellaista kieltämättä vähän ikävää betonipölyä joka tarttuu joka paikkaan. Jos vaatteet likaantuvat, ne pestään.

Ja sitten tällaiseen liittyy kummallinen ylireagointi: "Aaaaaaaa! Vesilasi kaatui! Pyyhkeitä, talouspaperia! Nopeasti! Soittakaa palokunta! Soittakaa Hannu Karpolle!" Jos vesilasi kaatuu, se nostetaan pystyyn ja vesi pyyhitään.

Noh, saatte panikoida jos vettä kaatuu tietokoneeseen tai vaarin perintöurkuihin.

19 kommenttia:

Blogger vinkulisko kirjoitti...

Hienoa nahkasohvaa ei ole olemassa.

9:57 ip.  
Blogger PA kirjoitti...

Huh, olen aina pelännyt olevani nössö, mutta vilkaisu naarmuuntuneeseen ipodiini ja syöpyneeseen powerbookiini osoittaa, että, lällätilää, enpä olekaan.

[Ei kun olen sittenkin, kun antoivat uuden ipodin ja vaihtoivat powerbookin syöpyneen pellin.]

Ongelmallista tosin joskus, jos kesäaikaan liikkuu sandaaleilla ja tulee kylään jonkun luokse, jonka luona kuuluu ottaa kengät pois. Ja tepastelee sitten paljain jaloin. Jotenkin se ei tunnu oikealta vaikka asfalttikadulla tuntuisikin.

10:15 ip.  
Blogger Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Minä astuin lasinsiruun tänä kesänä ihan omassa kodissa. Sinne jalkaan se oli sitten jumiutunut niin tehokkaasti, että parin viikon päästä lääkärin piti se poistaa.

Mutta harvinaista siis toki on, ja ennen kaikkea: koti on vaarallinen paikka.

11:24 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Joo, olen yli kymmenen vuotta kävellyt paljain jaloin, ja kuulen lasinsiruvaroituksia jatkuvasti. Ehkä kerran tai kahdesti olen astunut lasinsiruun, en edes muista. En monesti, sillä onhan minulla silmät. Ei se ole niin kamalaa. Ei se satu ja tulee vain vähän verta. Sen sijaan jalkapohjiin tarttuvat kivet ovat hankalia ja palavaan tupakkaan astuminen tuntuu ikävältä.

Minua on kielletty astumasta paljain jaloin kantakuppilaani, en tiedä miksi. Siisteyssyy olisi järjetön, koska tulevathan ihmiset kengilläkin sisälle. Järjetön olisi kuitenkin myös lasinsirusyy, sillä paikassa ei ole koskaan näkynyt lasinsiruja. Ärsyttää. Boikotoin paikkaa jonkin aikaa, kunnes en enää pystynyt ja aloin kantaa kenkiä mukana laukussa siltä varalta, että haluan siellä käydä.

Puoliso ei halua kulkea kanssani, kun olen kengittä, koska näytän hipiltä. Näytin hipiltä jo silloin, kun aloimme tapailla, joten mitä muuta hän odotti?

12:48 ap.  
Blogger Suojakänni kirjoitti...

Onhan näitä. Lukemattomat laiter****arit kotona ja huoltamolla ovat taivastelleet minunkin mäkkiäni: "Voi hyvä jumala, mitä tuo tuossa näytössä on?". "Kaljaa.". "Apua, entä tuo?". "Skumppaa". "Entä tuo?". "Pohjakosketus Valkeakoskella".

Siis, sehän on työväline. Ja se on koko ajan mukana. Ja se avataan (jos on virtaa) hiekkamyrskyssä ja Raumanmeren juhannuksessa jos on tarves. Eikä promilleja ole tupattu käydä mittailemaan. Onko se nyt jumalautio niin vaikeaa?

1:35 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ah, isäni+ vaimonsa.Klassinen esimerkki: Isän vaimo tarjosi minulle vissyä kerran heillä ja hänen avatessaan pulloa vissyä purskahti vähän lattialle, joka oli parkettia tai muovimattoa.
Isän vaimo: "Voi luoja! Apua! Siis hirveetä!"(hyperventiloi)

Isä: "Nyt rauhoitutaan kaikki! Vaimo, istu sohvalle ja hengitä! Minh, ojenna ÄKKIÄ se talouspaperirulla siitä pöydältä ja minä hoidan tämän! Hätä ei ole tämän näköinen! Hengitä! Rauhoittukaa kaikki! Minä pyyhin sen! Kohta se on pyyhitty! Noniin, onko kaikki kunnossa? Pyyhitty! Kaikki hyvin, tule vaimo pöytään, ei mitään hätää enää!"

minh: "No huhhuh! Selvittiimpäs siitä!Ajatella, tosta vaan lentää lattialle ilman mitään varoitusta!"

-------

Minusta on muuten alentavaa ja törkeää käytöstä vaatia ihmisiä ottamaan kengät pois kun he tulevat kylään. Itse asiassa, meillä ei saa ottaa kenkiä jaloista.
-minh-

4:12 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Riippuu kengistä. Juhlakengät toki pidetään jalassa, mutta arkena minun kotiini ei kyllä tulla kengät jalassa, tai sitten saa tulla siivoamaan myös. Käsittämätöntä miten joku voikaan maata sohvalla, sängyllä kengät jalassa.

7:54 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei kenkiä sisätiloissa, jalathan siinä tukehtuu. :|

Terv. tyyppi joka aina välillä kipittelee töissäkin varpaisillaan.

Mutta nyt kun kengistä puhuttiin, niin juhlakenkien pito sisätiloissa on vähän hölmöä minun mielestäni. Tein tuossa kesäkuussa jonkun kamalan etikettivirheen, kun en tajunnut ottaa sukulaistytön yo-juhliin juhlakenkiä mukaan - olin sitten ainoa (verkko)sukkasillani, kun muut kolistelivat parkettia korkkareissa ja sen sellaisissa.

Ei ollut edes käynyt mielessä, että pitäisi ottaa toiset kengät mukaan, jotta voisi kopisutella menemään olohuoneen ja keittiön väliä sahatessaan.

9:20 ap.  
Blogger --KATA-- kirjoitti...

En voi sietää tuota suomalaista tapaa, että kengät pitää ottaa sisällä pois! Ymmärrän sen toki jos on loskakeli ja jalassa jotkut maiharit täynnä mutaa. Mutta jos on vaikka juhlat. Joskus olin suomessa ja ryysin uudessa ruskeassa mekossa ja siihen kuuluvissa uusissa ruskeissa mokkasaappaissa johonkin sörnäisten luukkuun, ja välittömästi käskettiin ottaa saappaat pois. Minä olin että ei käy, tämä on asukokonaisuus! Näytänkö naiselta jonka kuuluisi hyppelehtiä juhlissa sukkahoususillaan, varpaan kohdallakin olisi ollut tietty reikä. Sain sitä poikkeusluvalla pitää saappaat jalassa. Naarmu ikean laminaatissa! Iik!

Saara, tämä oli eri hyvä postaus, kaikenlainen panikoiminen on kauheaa. En voi myös sietää autoja missä ei saa tupakoida tai juoda/syödä. Vitun varomista.

1:31 ip.  
Blogger Jude Vihervaara kirjoitti...

Jep, nössöt ovat syvältä.

6:17 ip.  
Blogger Bubbles kirjoitti...

mä taitaisin pitää susta ihmisenä, koska sä edustat sitä mitä mä ihmisissä arvostan- vapaata ja omia aivoja käyttävää yksilöä, joka ei taivu nössöihmisten keksimisiin typeriin sääntöihin.

Monet ihmiset tekevät elämästään hankalan ajattelemalla, että en mä voi.

Kyllä vaan voi jos haluaa.

Mulla on kalliin kännykän päällä kynsilakalla taiteiltu "kuorikerros", tietokone nauttinut elostaan naarmuntumalla (=hurjaa;)), ja niin . Ja kaikki on hyvin kunnes ne lakkaa toimimasta. ja sitten mennään ja hankitaan uudet.

Elämän jäljethän ne on ihmisessäkin. Miksei sitten jalkapohjassa. Multa löytyy vasemmasta jalasta arpi, jota en varmasti olisi saanut, jos olisin pitänyt umpinaisia kenkiä baarissa. Vaan enpä pitänyt. Ja ylimääräisen veren vuodattamisen lisäksi oli silti ihan himputin hauska ilta.

Mä varmaan joudun eksymään tälle blogille uudestaankin.

1:25 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ärsyttää asiat raskaasti ottavat ihmiset myös minua. Mitä se muka perkele ikinä auttaa, jos vasiten ottaa asiat raskaasti huokaillen vastaan? En ymmärrä. Panikointi on p*****stä.

4:09 ip.  
Blogger kervå kirjoitti...

Olen viime aikoina kävellyt kaakeliuunit jaloissa. Muuten mukavaa, mutta joskus sillan kantokyky ylittyy ja täytyy kiertää merenpohjan kautta. Siellä on nihkeitä eläimiä.

3:03 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

viinirypäleeseen astuminen on tämän kesän osuma paljain jaloin :)

12:24 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ninest123 09.14
louis vuitton, michael kors, longchamp outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet, prada handbags, ugg boots, ugg boots, burberry, tory burch outlet, michael kors outlet, burberry outlet online, nike free, nike air max, longchamp outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet, uggs on sale, replica watches, ugg boots, prada outlet, longchamp, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton, nike outlet, michael kors outlet, nike air max, tiffany and co, oakley sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, michael kors outlet, tiffany jewelry, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, louis vuitton, jordan shoes, louboutin outlet, ray ban sunglasses, ugg boots, louboutin, polo ralph lauren outlet

4:17 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

chi flat iron, nfl jerseys, north face outlet, abercrombie and fitch, mac cosmetics, north face outlet, herve leger, ralph lauren uk, bottega veneta, soccer jerseys, jimmy choo shoes, asics running shoes, beats by dre, mulberry, ghd, celine handbags, nike roshe, insanity workout, instyler, baseball bats, p90x workout, wedding dresses, vans shoes, nike roshe, lululemon, hollister, nike air max, longchamp, nike huarache, nike air max, giuseppe zanotti, babyliss, valentino shoes, nike free run uk, reebok shoes, ferragamo shoes, abercrombie and fitch, birkin bag, mcm handbags, nike air max, hollister, new balance, soccer shoes, mont blanc, nike trainers

4:20 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

pandora charms, coach outlet, louis vuitton, converse, lancel, ugg boots uk, links of london, karen millen, toms shoes, swarovski crystal, juicy couture outlet, louis vuitton, ralph lauren, nike air max, converse outlet, wedding dresses, michael kors outlet, michael kors outlet online, hollister, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, pandora charms, replica watches, oakley, pandora jewelry, gucci, swarovski, bottes ugg, marc jacobs, pandora jewelry, louboutin, supra shoes, timberland boots, montre pas cher, louis vuitton, thomas sabo, juicy couture outlet, vans, ugg pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, doke gabbana outlet, michael kors handbags, ray ban, sac louis vuitton pas cher, hollister, iphone 6 cases
ninest123 09.14

4:25 ap.  
Blogger Unknown kirjoitti...

www0530

kate spade outlet
canada goose outlet
giuseppe zanotti outlet
thunder jerseys
nike revolution
oakley sunglasses
stuart weitzman shoes
ugg outlet
cheap nhl jerseys

12:41 ip.  
Blogger 7885 kirjoitti...

0727jejeasics tiger Baskets Maintenant, je suis sûr comparateur de prix basket new balance que vous avez déjà entendu cela, mais je vais le mentionner de toute façon - nike internationalist homme bleu marine jeter ce briquet Bic! Les cigares méritent un respect supplémentaire, ils ont boutique new balance ile de france des besoins spéciaux? Le kérosène et les autres briquets à base d'huile new balance femme en cuir (Zippos) ne devraient pas être utilisés pour les cigares car ils entachent la nike air max pas cher a la reunion saveur du cigare. Nike Dunk High-cut est probablement les stratégies de chaussures idéales de la air jordan retro 11 homme marque.

11:30 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu