28.8.06

Syntymäpäiväreportaasi

Syntymäpäivääni edeltävänä lauantaina tein paljon töitä. Myös syntymäpäivänäni tein töitä. Ostin itselleni syntymäpäivälahjaksi Beatles-aiheisia jääkaappimagneetteja. Ystävältäni sain kanteleen. Syntymäpäivän aamuna sängyssäni oli miellyttävä syntymäpäiväyllätys, ei siitä sen enempää.

En ole vieläkään kovin vanha.

Ei tässä muuta. Ilmoja pidelly. Hyttyset on vähän syöneet.

No ku en ny muuta keksi ni mää teen sen meemin, joka on kiertäny. Mutta minäpä teenkin ihan joka version!

1. Yksi, joka muutti elämäsi

Levy: Pearl Jamin Yield - yksi ensimmäisistä, jonka koskaan hankin. (Musiikin suhteen olen myöhäiherännäinen. Ei meillä kotona piitlesejä kuunneltu, itse on pitänyt ottaa kaikesta selvää!) Tämän myötä tajusin että musiikista voi diggailla.
Kirja: Kafkan Oikeusjuttu. Ensimmäinen "oikea" romaani, jonka luin (kun Neiti etsiviä ei lasketa) ja myöhemminkin hyväksi kirjaksi osoittautunut.
Elokuva: No ei kyllä tule millään mieleen mitään elokuvaa, joka niin kummasti olisi vaikuttanut. Ehkä minä en ole elokuvaihmisiä.

2. Yksi, jonka olet kuunnellut/katsonut/lukenut enemmän kuin kerran

Levy: Luulen, että ainakin viimeisen kahden vuoden sisällä ihan eniten on soittimessa pyörinyt Beatlesin Abbey Road.
Kirja: Näitäkin on useampia, mutta eniten on tainnut kulua Michel Tournierin Keijujen kuningas, siitä kun kovasti aina löytää jotain uutta ihmeteltävää.
Elokuva: Tasoissa 15 katsomiskerralla ovat John Cameron Mitchellin Hedwig and the Angry Inch sekä Terry Gilliamin ohjaama Fear and Loathing in Las Vegas, eli kaksi aika ehdotonta lempielokuvaani. Noin muuten en ymmärrä elokuvien katsomista useita kymmeniä kertoja. Kanssani samassa lukiossa oli joku urpo, joka oli katsonut Matrixin sata kertaa oikeasti. Sielläpä niitä urpoja riitti muutenkin.

3. Yksi, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle

Sillä pääsisikin jo pitkälle, jos saisi ottaa mukaan kaikkia yhden - ja tarvittavat laitteet elokuvan katseluun ja musiikin kuunteluun sitten vielä.
Levy: Pitäisi ehkä ottaa vaikka Nick Draken Pink Moon, että voisi tuskissaan sitten haikeilla ja itkeskellä kun on yksin ja kurjaa ja masentaa.
Kirja: Lauri Viidan Kukunor olisi hyvä. Sen voisi opetella ulkoa sitten ja lausua itsekseen ääneen ja vähitellen seota... mistä tuli mieleeni, että Pink Floydin Dark Side of the Moon ei ehkä sekään olisi huono valinta autiosaarilevyksi.
Elokuva: Harvey Fiersteinin ohjaaman Torch Song Trilogyn ottaisin, niin voisin sitten katsella lukemattomia kertoja ja toivoa, että se loppuu ehkä sittenkin jollain katsomiskerralla eri tavalla.

4. Yksi, joka teki sinusta hupakon.

Oi, minä olen täysi hupakko.
Levy: Queenin A Day at the Races, ehkä.
Kirja: Minä luen vain vakavamielisiä ja synkeitä kirjoja, ei niistä tule hupakoksi!
Elokuva: On ehkä vastattava The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

5. Yksi, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin

Levy: Kyllä Nick Drake on koko tuotantonsa voimin aika hyvä itkettämään, jos niikseen tulee.
Kirja: Itken harvakseltaan, mutta James Baldwinin Tell Me How Long the Train's Been Gone -kirjassa oli niin osuvasti kuvattu kohtaus, että taisi olla pala kurkussa sitä lukiessa kyllä.
Elokuva: Ihan ainoa minua oikeasti itkettänyt elokuva on ollut aiemmin mainittu Torch Song Trilogy. Olin krapulassa! Lähellä se on ollut parin muunkin elokuvan kanssa, kyllä.

6. Yksi, jonka toivoisit tulleen tehdyksi

Levy: Aika monia kuolleita tulee mieleen tässä. Nick Drake esiintyy kohta jokaisessa vastauksessa, mutta olisi se nyt edes siihen 27 ikävuoteen asti voinut elää ja yhden levyn vielä pyöräyttää maailmalle. Edes!
Kirja: Daniil Harms olisi voinut joutessaan kirjoittaa kokonaisen romaanin, jossa ei olisi mitään järkeä. Se voisi sitten olla sellainen legendaarinen teos, jota kukaan ei oikeasti pysty lukemaan (kuten Alastalon salissa...). Ja voisivat sitten jotkut kirjallisuuden opiskelijat väittää ymmärtävänsä sitä. Se olisi minusta hauskaa.
Elokuva: Niitä on minusta ihan kylliksi hyviä.

7. Yksi, jota et toivoisi tehdyn

Levy: Mitäpä siinä, senkun teette. Kyllä se Kevin Federline voisi jättää omansa julkaisematta tässä lähitulevaisuudessa.
Kirja: No se Alastalon salissa kyllä käy hermoille. Samoin Steinbeckin Grapes of Wrath.
Elokuva: No, tiedättekö kun joku kysyy että oletko nähnyt elokuvan X ja sitten, kun vastaa että ei ole, niin kauhistuvat kovasti ja ihmettelevät että "MITEN et muka ole nähnyt onko sinussa jotain henkistä vikaa!" Kaikki sellaisia reaktioita aiheuttavat elokuvat olisi minun puolestani voinut jättää tekemättä kyllä.

8. Yksi, jota kuuntelet/katsot/luet paraikaa

Levy: Kovasti on ollut soitossa Atomic Roosterin Made in England ja sitten tuo Iron & Winen Our Endless Numbered Days yhtäpuolisesti.
Kirja: Thomas Mannin Huijari Felix Krullin tunnustukset on kesken. On muuten hauska kirja.
Elokuva: Viimeksi katselin sen 15. kerran Hedwig and the Angry Inchin kun oli näytettävä se syntymäpäiväyllätykselleni.

9. Yksi, jonka aiot kuunnella/katsoa/lukea

Levy: Cdon.comista on tilauksessa muutama levy Lovea ja Camelia, ne olkoot progahtamiseni seuraava aste.
Kirja: Niitä suositellaan niin perkeleesti koko ajan, että ottaa päähän. Lukutahtini huomioon ottaen tämän nyt kesken olevan luettuani on seuraavaksi edessä joku ankea tenttikirja.
Elokuva: Odotan että joku pakottaa katsomaan jonkun hyvän.

12 kommenttia:

Blogger Qimki kirjoitti...

Tiesitkö että Neiti Etsiviä kirjoittivat useat henkilöt?

Opin tuon eilen ja olen iloinen että voin mainita asiasta tässä.

Maanantai on ehkä paras päivä vetää pää täyteen... (viittaan itseeni)

Onnea vanhenemisen johdosta! En tiedä miksi, mutta jotain sellaista on tapana toivottaa.

Ta-ta! (^_^)/

10:06 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Daniil Harmshan on oikeasti sangeln selkeä kirjailija ja Alastalon sali taas on helkkarin hyvä. Mä olen lukenut sen ainakin kymmenen kertaa.

10:18 ip.  
Blogger Eräs Saara kirjoitti...

Quimki, tiesin! Olet oikeassa myös pään täyteen vetämisestä!

Ja arvasin, että joku tulee tänne väittämään lukeneensa Alastalon salissa. En usko sanaakaan.

10:31 ip.  
Blogger PA kirjoitti...

Huh, vai että 125 taalaa romaania kohti. Minulta ei saa tuohon hintaan edes blogimerkintää.

10:58 ip.  
Blogger kervå kirjoitti...

Beatles.

Jos se ei ole parhautta, niin mikä on?

2:35 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Just luin yhdestä kirjasta(oisko ollu Hornby) että Drake oli 27 kuollessaan. vai oliko se jostain muusikoista jotka ei nähneet 27-vuotissyntäreitään..äh, pointti meni...
-minh-

1:30 ap.  
Blogger Eräs Saara kirjoitti...

Minh, minä kovasti toivon kyllä, että näin olisi, joten olen ottanut asiasta selvää. Kyllä se valitettavasti on niin, että mies kuoli 26-vuotiaana - eikä edes sinä vuonna, kun olisi täyttänyt 27. Ei sitä saa mitenkään päin väännettyä oikein!

2:04 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ninest123 09.14
louis vuitton, michael kors, longchamp outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet, prada handbags, ugg boots, ugg boots, burberry, tory burch outlet, michael kors outlet, burberry outlet online, nike free, nike air max, longchamp outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet, uggs on sale, replica watches, ugg boots, prada outlet, longchamp, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton, nike outlet, michael kors outlet, nike air max, tiffany and co, oakley sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, michael kors outlet, tiffany jewelry, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, louis vuitton, jordan shoes, louboutin outlet, ray ban sunglasses, ugg boots, louboutin, polo ralph lauren outlet

4:16 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

louboutin pas cher, true religion outlet, coach outlet, coach outlet, true religion jeans, kate spade outlet, vanessa bruno, timberland, michael kors, kate spade handbags, ray ban pas cher, air force, nike blazer, lacoste pas cher, longchamp pas cher, michael kors, ray ban uk, nike free, coach factory outlet, michael kors, air jordan pas cher, hermes, burberry, north face, ralph lauren pas cher, coach purses, tn pas cher, true religion jeans, hollister, true religion jeans, oakley pas cher, air max, chanel handbags, nike roshe run, new balance pas cher, nike air max, lululemon, hollister pas cher, sac longchamp, vans pas cher, michael kors, converse pas cher, sac guess, north face, hogan

4:18 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

chi flat iron, nfl jerseys, north face outlet, abercrombie and fitch, mac cosmetics, north face outlet, herve leger, ralph lauren uk, bottega veneta, soccer jerseys, jimmy choo shoes, asics running shoes, beats by dre, mulberry, ghd, celine handbags, nike roshe, insanity workout, instyler, baseball bats, p90x workout, wedding dresses, vans shoes, nike roshe, lululemon, hollister, nike air max, longchamp, nike huarache, nike air max, giuseppe zanotti, babyliss, valentino shoes, nike free run uk, reebok shoes, ferragamo shoes, abercrombie and fitch, birkin bag, mcm handbags, nike air max, hollister, new balance, soccer shoes, mont blanc, nike trainers

4:20 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

pandora charms, coach outlet, louis vuitton, converse, lancel, ugg boots uk, links of london, karen millen, toms shoes, swarovski crystal, juicy couture outlet, louis vuitton, ralph lauren, nike air max, converse outlet, wedding dresses, michael kors outlet, michael kors outlet online, hollister, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, pandora charms, replica watches, oakley, pandora jewelry, gucci, swarovski, bottes ugg, marc jacobs, pandora jewelry, louboutin, supra shoes, timberland boots, montre pas cher, louis vuitton, thomas sabo, juicy couture outlet, vans, ugg pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, doke gabbana outlet, michael kors handbags, ray ban, sac louis vuitton pas cher, hollister, iphone 6 cases
ninest123 09.14

4:25 ap.  
Blogger yanmaneee kirjoitti...

yeezy
offwhite
jordan shoes
nike shoes
hermes birkin
cheap jordans
jordan shoes
kyrie 6
yeezys
yeezy 700

9:27 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu