13.8.06

Minä olen kuplajuoman tarpeessa

No niin, sunnuntai on saapunut jälleen, voi voi. Yläkerran naapurilla ei mitenkään voi enää riittää seinäpinta-alaa tuollaiselle poraamiselle. Siellä se poraili ikkunalaudalla seisoskellen kello yksi viikonloppuyönä. En siis katsonut tarpeelliseksi hiljentää musiikkia. Nyt puoliltapäivin aloitti uudestaan. Yrittääkö se saada koko talon sortumaan?

Ja sitten vielä nämä ylimääräiset henkilöt, jotka julkeavat tulla minun lähikauppaani palauttamaan pulloja. En minä jaksa jonottaa.

Tiesittekö, että on olemassa sanoja, jotka vanhentavat käyttäjäänsä keskimäärin viisi vuotta jokaisella käyttökerralla? Tällaisia ovat esimerkiksi poplari ja tuttavapariskunta. Lisäksi sanonnat oolsprait, elämä on ja jeespoks (ihan oikeasti olen kuullut tuota käytettävän viimeisen kahden vuoden sisällä!) tuhoavat aivosoluja enemmän kuin mikään liiman haistelu ikinä.

Jotkut turhat laiskurit ihmettelivät eilen kovasti viitseliäsyyttäni, kun kerroin järjestämieni illanistujaisten ruokatarjoilusta. Mutta kas, kun tarjoilee muutakin kuin maissilastuja ja purkkisalsaa, voi seuraavana aamuna yli jääneistä ruuista valmistaa esimerkiksi lämpimiä voileipiä, joissa on täytteenä pepperonimakkaraa, aurinkokuivattua tomaattia ja aurajuustoa. Tai ilmakuivattua kinkkua ja kirsikkatomaatteja. Ja pari siipaletta halloumi-juustoa voi paistella myös. Hah! Nauran maissilastuillenne!

Puhutaanpa vaikka siitä, miten minulle on viime aikoina valjennut poikkeuksellisen paljon asioita tavalla, joka saa minut tuntemaan itseni täydeksi idiootiksi. Kierrätettyäni kartonkia yli kahden vuoden ajan ja tupakoituani viitisen vuotta tajusin pari viikkoa sitten, että tupakka-askit voi laittaa kartonkikierrätykseen, kun ottaa muovin ja folion askista irti. Mutta tämä oli vasta alkua.

Seuraavaksi tajusin, että kauan diggailemaani sanontaa: "Sä olit vielä pilke isäs silmäkulmassa, kun mä jo ruuvasin He-Manin päätä Skeletorille" voi käyttää myös toisin päin: "Mä olin vielä pilke isäni silmäkulmassa kun sä..." jne. Ja minä kun olen vuosikausia harmitellut, että tunnen niin kovin vähän itseäni merkittävästi nuorempia ihmisiä. (Lähinnä siksi, että minua merkittävästi nuoremmat ihmiset ovat hyvin, hyvin nuoria.)

Lisäksi ahdistuttuani aktiivisesti töissä tunaroinnistani ja yleisestä kyvyttömyydestäni ymmärtää työhöni liittyviä asioita tajusin, että minulla ei ole minkäänlaista koulutusta tähän työhön, jota olen tehnyt alle kaksi kuukautta, eikä minun oikeastaan pitäisikään osata mitään. Itse asiassa voisin olla hyvin paljon tyhmempi ja mokailla tuplasti sen verran kuin nyt, ja sekin olisi ihan normaalia. Mutta minä kun en ole tottunut olemaan huono yksinkertaisissa asioissa.

En taida olla järin nopeaälyinen.

12 kommenttia:

Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Tohon sanontaan voi ehkä lisätä vähän kierroksia, mä esimerkiksi luultavasti ruuvasin He-Manin päätä johonkin (paitsi että siihen aikaan He-Maneja ei ollut) jo silloin, kun sun isä jne jne jne. Liian monimutkaista.

3:31 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ja sen folion voi iskeä metallinkeräykseen, ainakin jos se on sellasta ehtaa alumiinifoliota!

10:47 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

*jeespoks*
Kiitti vitusti, tämä jäi nyt käyttöön.
-minh-

3:56 ip.  
Blogger Eräs Saara kirjoitti...

Junakohtaus, ...silloin kun olit kesäduunissa Notre Damen raksalla?

Starcku, ei, se on sellainen paperifolio.

Minh, ...

4:06 ip.  
Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Joo, silloin. Kun maitokin haettiin saavilla avannosta talvisodassa.

6:34 ip.  
Blogger Ana kirjoitti...

Oolsr..ooolsr... eri nastaa!

12:17 ap.  
Blogger kervå kirjoitti...

Skeletorin kohdalla alkoi tulla siideriä nenästä. Mitähän sekin tarkoittaa?

1:11 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi video! Mä käytän "tuttavapariskuntaa" aika useasti! Selitykset kunniaan: se johtuu ainoastaan siitä faktasta, että nuo kyseiset pariskunnat (en uskalla enää käyttää sanaa kokonaisuudessaan), ovatkin jotenkin "vanhemman oloisia". Niin että siinä se syy. Hitto.

Apua, ei kai tuo "Voi video!" kuulu samaan kategoriaan...

10:44 ap.  
Blogger Eräs Saara kirjoitti...

Kuuluu.

10:58 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ninest123 09.14
louis vuitton, michael kors, longchamp outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet, prada handbags, ugg boots, ugg boots, burberry, tory burch outlet, michael kors outlet, burberry outlet online, nike free, nike air max, longchamp outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet, uggs on sale, replica watches, ugg boots, prada outlet, longchamp, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton, nike outlet, michael kors outlet, nike air max, tiffany and co, oakley sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, michael kors outlet, tiffany jewelry, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, louis vuitton, jordan shoes, louboutin outlet, ray ban sunglasses, ugg boots, louboutin, polo ralph lauren outlet

4:17 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

louboutin pas cher, true religion outlet, coach outlet, coach outlet, true religion jeans, kate spade outlet, vanessa bruno, timberland, michael kors, kate spade handbags, ray ban pas cher, air force, nike blazer, lacoste pas cher, longchamp pas cher, michael kors, ray ban uk, nike free, coach factory outlet, michael kors, air jordan pas cher, hermes, burberry, north face, ralph lauren pas cher, coach purses, tn pas cher, true religion jeans, hollister, true religion jeans, oakley pas cher, air max, chanel handbags, nike roshe run, new balance pas cher, nike air max, lululemon, hollister pas cher, sac longchamp, vans pas cher, michael kors, converse pas cher, sac guess, north face, hogan

4:18 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

chi flat iron, nfl jerseys, north face outlet, abercrombie and fitch, mac cosmetics, north face outlet, herve leger, ralph lauren uk, bottega veneta, soccer jerseys, jimmy choo shoes, asics running shoes, beats by dre, mulberry, ghd, celine handbags, nike roshe, insanity workout, instyler, baseball bats, p90x workout, wedding dresses, vans shoes, nike roshe, lululemon, hollister, nike air max, longchamp, nike huarache, nike air max, giuseppe zanotti, babyliss, valentino shoes, nike free run uk, reebok shoes, ferragamo shoes, abercrombie and fitch, birkin bag, mcm handbags, nike air max, hollister, new balance, soccer shoes, mont blanc, nike trainers

4:20 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu