29.6.06

Sihteerikköanarkiaa

Jäin tänään töihin hieman pidemmäksi aikaa ja kuljin eri reittejä, joten tämä päivä ei tuo tullessaan jännittävää kuvaa alati muuttuvasta J:n ja T:n suuntakyltistä. Sen sijaan keitin kakkukahvit, yksi tyyppi heitti vähän huulta ja käänsin lisää tekstiä.

Nyt tiedän mitä on englanniksi t-pollari ja laiturin reunaparrun puusuojus. En ole joviaalilla tuulella tänään, joten te ette saa tietää. Sen sijaan voin heltyä kertomaan teille yhden hyödyllisimmistä englanninkielen sanoista. Kengännauhojen päissä olevien muovijuttujen nimitys on englanniksi aglet. Muistan tämän ikuisesti, koska en ole koskaan joutunut käyttämään sitä missään.

Sain tänään play.comista Nick Draken elämänkerran, jonka ensimmäisillä sivuilla kerrotaan vuodesta 1911 ja Titanicin uppoamisesta. Vielä ei ole selvinnyt, miten se liittyy Nick Drakeen. Minua ei oikeastaan haittaa, vaikka kirja olisi huono, sillä sen lukemisen ydinajatus on kaihoisasti huokailla ja murehtia sitä, että niin hyvä mies kuoli niin aikaisin.

Murheellista on sekin, ettei kukaan ole keksinyt aikakonetta, jolla voisin matkustaa vuoteen 1970 ja mennä naimisiin Nick Draken kanssa. Muuttaisimme asumaan idylliseen puutaloon Englannin maaseudulle ja ostaisimme porsaita. Siellä Nick soittelisi minulle kitaralla hempeitä rakkauslauluja samalla kun laittaisin meille herkullista oman kasvimaan antimista tehtyä ruokaa. Ja omista porsaista tehtyä pekonia. Se vasta olisi elämää, se.

Lopuksi haluaisin vielä todeta, että älkää antako ylimääräisiä töitänne sihteerikköjen tehtäväksi. Meillä sihteeriköillä on valta yhdistää kaikki puhelut ihan mihin huvittaa, joten on hyvin helppoa pistää joku tekemään sihteerikön työ ja väittää sitä vahingoksi.

Työssä vallitsevan tylsän ilmapiirin takia en voi purkaa perjantaihysteriaani, joten voisin aiheuttaa kaaosta yhdistämällä puheluita väärin ja juottamalla muille työntekijöille salaa kofeiinitonta kahvia. Tai jotain superjekkukahvia. Tsihih.

12 kommenttia:

Blogger Ana kirjoitti...

Shhh! Älä ny hitossa kerro kaikille, että oikeasti maailmaa pyörittävät SIHTEERIKÖT!

12:14 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Arkku on muistanut kertoa täysin hyödyttömän aglet-faktan jo pari vuotta sitten ja uusintana kovin usein myöhemminkin, et kai ole ollut hereillä.

Nick Drake -dokkareita löytyy edelleenkin täältä, kättä ylös vain, ne ovat oikein hyviä. Nickin näyttelijäsisko on muuten aika vakuuttava, jos haluaisi olla oikein kompletisti etsisi käsiinsä kaikki tv-jutut missä se on.

3:11 ap.  
Blogger PA kirjoitti...

Kinasin juuri yhden peelon kanssa, joka väitti, että Suomessa olisi enemmän sanoja kuin englannissa [taivutusmuodot unohtaen]. Minusta on hyvin sääli, ettei meillä ole sanoja kengännauhojen muovikovikkeille tai banaanin ei-kahvapäälle.

Kerroin vuosi sitten keväällä saksalaisesta kuvitetusta Dudenista, joka oli hienointa vähän aikaan tai sinä päivänä. Ihan varmasti siellä on kuva myös kengännauhoista ja sana muoviosalle siistin viivan päässä.

Oman kasvimaan antimet kyllä kuulostavat vähän piiperrykseltä, sori nyt.

5:13 ap.  
Blogger Eräs Saara kirjoitti...

pykli, Ai, että Arkku kertoi? No sittenhän minä en voi kertoa sitä kellekään ikinä varmasti jep. (Sitä paitsi minä tiesin tuon sanan jo ainakin kolme vuotta sitten.)

PA, mikä on millä kielellä banaanin eikahvapää? (Ehdotan sille suomenkielistä vastinetta tymppö.)

7:09 ap.  
Blogger PA kirjoitti...

Tymppö on aika hieno. Marinadissa sitä kutsuttiin hieman samaan tapaan tylsäpääksi, ja Lumikki-niminen blogaaja ilmoitti, että heillä päin se on nänni.

Että kai sillä sittenkin on nimi, mutta minä en vain tiennyt.

1:17 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

He he, luin nääs puolihuolimattomasti tuon entryn ja jäin siihen käsitykseen että olit juuri kuullut tuon, ihmettelinkin vähän jo.

Osmo A. Wiio on kuulemma maininnut esimerkkinä suomen kielen hienoudesta sanan asemaväli jonka ilmaisemiseen monilla muilla kielillä tarvitaankin useampi sana.

3:08 ip.  
Blogger kervå kirjoitti...

Englannissa kuulemma huhujen mukaan on enemmän sanoja kuin suomessa (pois taivutukset). Minua vaan säälittää moisen asian saavuttaminen niin älyttömän monilla lainasanoilla, joita usein ei ole edes englannistettu. Tyypit vaan ottaa jonkun sanan ja sanoo sen sitten olevan englantia. Höh.

Ja onko tällä merkitystä? Aika saatanan vähän.

Tuskaan!

12:34 ip.  
Blogger Jani kirjoitti...

Tuli vaan tuota Nick Drake / Titanic -kappaletta lukiessa väistämättä mieleen, että josko siinä tavoiteltiin jotain kankeahkoa vertauskuvallisuutta? Siis että nuorena nukkunut ja... ööh... neitsytmatkallaan hukkunut... no niin, minäpä tästä lähdinkin jo, moro!

5:10 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ninest123 09.14
louis vuitton, michael kors, longchamp outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet, prada handbags, ugg boots, ugg boots, burberry, tory burch outlet, michael kors outlet, burberry outlet online, nike free, nike air max, longchamp outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet, uggs on sale, replica watches, ugg boots, prada outlet, longchamp, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton, nike outlet, michael kors outlet, nike air max, tiffany and co, oakley sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, michael kors outlet, tiffany jewelry, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, louis vuitton, jordan shoes, louboutin outlet, ray ban sunglasses, ugg boots, louboutin, polo ralph lauren outlet

4:17 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

louboutin pas cher, true religion outlet, coach outlet, coach outlet, true religion jeans, kate spade outlet, vanessa bruno, timberland, michael kors, kate spade handbags, ray ban pas cher, air force, nike blazer, lacoste pas cher, longchamp pas cher, michael kors, ray ban uk, nike free, coach factory outlet, michael kors, air jordan pas cher, hermes, burberry, north face, ralph lauren pas cher, coach purses, tn pas cher, true religion jeans, hollister, true religion jeans, oakley pas cher, air max, chanel handbags, nike roshe run, new balance pas cher, nike air max, lululemon, hollister pas cher, sac longchamp, vans pas cher, michael kors, converse pas cher, sac guess, north face, hogan

4:19 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

chi flat iron, nfl jerseys, north face outlet, abercrombie and fitch, mac cosmetics, north face outlet, herve leger, ralph lauren uk, bottega veneta, soccer jerseys, jimmy choo shoes, asics running shoes, beats by dre, mulberry, ghd, celine handbags, nike roshe, insanity workout, instyler, baseball bats, p90x workout, wedding dresses, vans shoes, nike roshe, lululemon, hollister, nike air max, longchamp, nike huarache, nike air max, giuseppe zanotti, babyliss, valentino shoes, nike free run uk, reebok shoes, ferragamo shoes, abercrombie and fitch, birkin bag, mcm handbags, nike air max, hollister, new balance, soccer shoes, mont blanc, nike trainers

4:25 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

pandora charms, coach outlet, louis vuitton, converse, lancel, ugg boots uk, links of london, karen millen, toms shoes, swarovski crystal, juicy couture outlet, louis vuitton, ralph lauren, nike air max, converse outlet, wedding dresses, michael kors outlet, michael kors outlet online, hollister, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, pandora charms, replica watches, oakley, pandora jewelry, gucci, swarovski, bottes ugg, marc jacobs, pandora jewelry, louboutin, supra shoes, timberland boots, montre pas cher, louis vuitton, thomas sabo, juicy couture outlet, vans, ugg pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, doke gabbana outlet, michael kors handbags, ray ban, sac louis vuitton pas cher, hollister, iphone 6 cases
ninest123 09.14

4:26 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu