19.4.07

Putroksi Putron paikalle

Zen Café on minusta todella ikävystyttävä ja huono yhtye. Etenkin sanoitukset tuovat mieleeni keski-ikäistyvän espoolaismiehen sielunmaiseman, enkä ihan heti keksi mitään tylsempää. En tiedä onko Samuli Putro (oletan, että hän sanoittaa kappaleet enkä jaksa varmistaa asiaa) espoolainen eikä minua suoraan sanottuna kiinnosta se yhtään. Sen tiedän, että herran lauluissa puhuja on milloin piha (ilman sadettajaa), milloin rautatie tai muu eloton objekti.

Täten keksinkin eilen muutaman kaljan ja muutaman ystävän suosiollisella avustuksella, miten helppoa on tehdä Zen Café -sanoituksia. En osannut päättää olisiko kyseessä parodia vai pastissi, kun alkuperäiset sanoitukset onnistuvat ajoittain parodioimaan itseään täysin suvereenisti (etenkin se uudempi kama).

Joka tapauksessa tulin siihen tulokseen, että helpointa on lähteä liikkeelle mistä tahansa elottomasta esineestä, jota sitten personifioidaan ja heitetään pari metaforaa tai vertausta joukkoon. Ja päälauseita, ihmiset, yksinkertaisia päälauseita! Ilman turhia verbejä! Ensimmäisessä tapauksessa valitsimme espoolaisen sielunmaisemamme kohteeksi pöydän. Voilá:

Minä olen pöytä
minua sä potkit
tuoppisi lasket
läikytät kaljaa

Minä olen tuoppi
minua sä siirrät
lasinaluselta
tuhkakupin viereen

(Kertsi:)
Nojaisitko minuun
joskus humalassa
horjuvassa tilassa
ottaisit tukea

Minä olen pöytä
pinnassa särö
pöytäliina vinossa
kaljaa läikkynyt

Kertsi x2

Lisäksi olen kirjoittanut luovuuden vimmassani paperilappuseeni jostain syystä suurin kirjaimin "MODULAATIO!!!" Näin jälkeenpäin ajatellen se ei tunnu kovin zencafemaiselta, mutta miksipä ei, miksipä ei. Voisihan tästä tehdä ihan musiikkikappaleenkin nimittäin - sen saman, mitä Zen Café on tehnyt uudestaan ja uudestaan viimeiset kaksi vuotta. Laulumelodian skaala liikkuu jossain kolmen sävelaskeleen tienoilla (mikä on toki kaksi enemmän kuin Kotiteollisuudella, kuten ystäväni Olli auliisti huomautti) ja sointuja voisi olla kaksi, kertsissä ehkä kolme.

Kirjoitin kappaleet myös haarukasta ja kynästä, mutta huomaan nyt, että Haarukka on ehkä liiankin samanlainen kuin Pöytä loppusäkeiden nerokkaasta riimittelystä huolimatta ("viillän sinut auki / minä olen sulle / lautasella hauki"). Jostain syystä minulle tulee mieleen vain yhdenlainen rytmi Zen Cafén kappaleista puhuttaessa ja kieltäydyn kuuntelemasta ko. yhtyeen musiikkia ottaakseni selvää, onko rytmi joskus toisenkinlainen. Lisäksi luulen, etteivät kaikki kappaleet voi alkaa sanoilla "minä olen", mutta hyvä tästä vielä tulee.

Kynästä kirjoittamani kappale kertoi varsin herkin sanankääntein parisuhteesta, jossa toiselta osapuolelta vaaditaan liikaa seksiä, mutta olen sittemmin hävittänyt paperilappusen, jolle kappaleen kirjoitin. Sen muistan, että kynästä loppui muste. Miettikää sitä! Menee diippeihin.

Luulen että keskimääräisen Zen Cafén kappaleen sanoittaminen kestää noin viisi minuuttia ja ne perkeleet saavat siitä varmaan rahaakin!

23 kommenttia:

Blogger Helen kirjoitti...

Mun mielestä Zen Café on ihan ok, mutta tuo sun sanoitus oli kyllä ihan huippu! Etenkin kertsi, sinä on hienosti humalaista itsesäälin sekaista optimismia!

5:13 ip.  
Blogger Suojakänni kirjoitti...

Oi Saara, olet ihana. Putron ja zenkkareiden voimallinen dissaus matkaansaattaa aina hyvät fiilikset.

5:13 ip.  
Blogger oopa kirjoitti...

MAHTAVA biisi.

"Nojaisitko minuun
joskus humalassa
horjuvassa tilassa
ottaisit tukea"


^^^menee tosin jo ultra bran tai skandinavian music groupin puolelle... ehkä vähän. Hieno kertsi!

5:31 ip.  
Anonymous PA kirjoitti...

Äh, Putro sentään ymmärtää jotain rytmin päälle ja tietää, että suomessa paino on parittomilla tavuilla. Minustakin kertsisi on enemmän äsämgeetä.

Mutta minä nyt näytän ulkoisesti ihan espoolaiseltakin.

5:37 ip.  
Anonymous Rosetta Kivi kirjoitti...

No niin, nyt mä tipuin tuolilta. :D Kohta levy-yhtiö soittaa sulle. Ei puutu kuin kitara, ja uusi singer-songrwriter -tähti on syntynyt. Vapise A. Morissette!

5:39 ip.  
Blogger --KATA-- kirjoitti...

Eräs Saara, voi miten kauniisti puit minunkin tunteeni sanoiksi. Olen mykistynyt.

5:46 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

vieläkun jokin säveltäis yhtä hienosti niin saatais hitti.

6:20 ip.  
Blogger Kriisi kirjoitti...

Kyllä Zen Café vielä joskus varmasti haksahtaa osallistumaan euroviisuihin, jolloin niillä on varmasti modulaatio!

7:14 ip.  
Anonymous pyx kirjoitti...

Tämä räjäyttää tajuntanne, varsinkin heti tuo ensimmäinen osa. Kuinka kauan jaksatte kuunnella?

8:33 ip.  
Anonymous Liina kirjoitti...

naurattaa niin että masuun sattuu :D

12:10 ip.  
Anonymous purrrrina kirjoitti...

Eräs Saara, nyt on kyllä sanottava, että osuit asian ytimeen kato. Putron minimalistinen tyyli voidaan mielestäni ymmärtää täysin samanlaiseksi kuin ala-asteikäisen ensirunoilu, josta on tullut ihmeen kaupalla muka syvällistä ja vertauskuvallista. En tiedä, mutta mun mielestä Putro yrittää tavoitella sillä kaljullaan älykkötyyliä, ja se se vasta paljastaakin totuuden.

Kamalaa tässä postauksessa on se, että nyt en pysty ajattelemaan mitään ilman Zen Café- rytmiä. Piru mut periköön. Vai sut?

9:19 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ei tää kyllä loppujenkaan lopuksi niin hyvää/hauskaa ollut..

11:38 ip.  
Blogger Jazmanaut kirjoitti...

Se on kuules Raahesta se Putro. Ja sitä pohjoista angstia ei eteläsuomalainen hupakko kykene ymmärtämään kuunaan, millasta se on.
*Sob*

5:32 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

niin jotku naiset tosiaan pitävät itseään valtavina että miehen on parempi laittaa itsensä kuivumaan pyykkinarulla, anteeks epäsovinistisuuteni

12:12 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

LOISTAVAA! :DD

5:27 ip.  
Anonymous Miikka kirjoitti...

Ihania kirjoituksia, kiitos näistä!

8:24 ip.  
Blogger Unknown kirjoitti...

michael kors outlet
chanel bags
nike air max
louis vuitton handbags
juicy couture handbags
cheap toms shoes
michael kors
hollister clothing store
jordan shoes
adidas shoes
kobe bryant shoes for kids
christian louboutin outlet
true religion outlet
michael kors outlet
coach factory outlet
true religion outlet
oakley sunglasses
louis vuitton outlet
gucci handbags
coach outlet
ray ban glasses
abercrombie store new york
cheap oakleys
cheap beats by dre
christian louboutin outlet
air max shoes
louis vuitton handbags
michael kors outlet
soccer cleats
nike air jordan pas cher
timberland canada
burberry outlet
cheap chanel handbags
burberry sale
kate spade purses
20150629xiong

10:38 ap.  
Blogger ninest123 Ninest kirjoitti...

ninest123 09.14
louis vuitton, michael kors, longchamp outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet, prada handbags, ugg boots, ugg boots, burberry, tory burch outlet, michael kors outlet, burberry outlet online, nike free, nike air max, longchamp outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet, uggs on sale, replica watches, ugg boots, prada outlet, longchamp, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton, nike outlet, michael kors outlet, nike air max, tiffany and co, oakley sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, michael kors outlet, tiffany jewelry, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, louis vuitton, jordan shoes, louboutin outlet, ray ban sunglasses, ugg boots, louboutin, polo ralph lauren outlet

4:33 ap.  
Blogger ninest123 Ninest kirjoitti...

louboutin pas cher, true religion outlet, coach outlet, coach outlet, true religion jeans, kate spade outlet, vanessa bruno, timberland, michael kors, kate spade handbags, ray ban pas cher, air force, nike blazer, lacoste pas cher, longchamp pas cher, michael kors, ray ban uk, nike free, coach factory outlet, michael kors, air jordan pas cher, hermes, burberry, north face, ralph lauren pas cher, coach purses, tn pas cher, true religion jeans, hollister, true religion jeans, oakley pas cher, air max, chanel handbags, nike roshe run, new balance pas cher, nike air max, lululemon, hollister pas cher, sac longchamp, vans pas cher, michael kors, converse pas cher, sac guess, north face, hogan

4:34 ap.  
Blogger ninest123 Ninest kirjoitti...

chi flat iron, nfl jerseys, north face outlet, abercrombie and fitch, mac cosmetics, north face outlet, herve leger, ralph lauren uk, bottega veneta, soccer jerseys, jimmy choo shoes, asics running shoes, beats by dre, mulberry, ghd, celine handbags, nike roshe, insanity workout, instyler, baseball bats, p90x workout, wedding dresses, vans shoes, nike roshe, lululemon, hollister, nike air max, longchamp, nike huarache, nike air max, giuseppe zanotti, babyliss, valentino shoes, nike free run uk, reebok shoes, ferragamo shoes, abercrombie and fitch, birkin bag, mcm handbags, nike air max, hollister, new balance, soccer shoes, mont blanc, nike trainers

4:35 ap.  
Blogger ninest123 Ninest kirjoitti...

pandora charms, coach outlet, louis vuitton, converse, lancel, ugg boots uk, links of london, karen millen, toms shoes, swarovski crystal, juicy couture outlet, louis vuitton, ralph lauren, nike air max, converse outlet, wedding dresses, michael kors outlet, michael kors outlet online, hollister, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, pandora charms, replica watches, oakley, pandora jewelry, gucci, swarovski, bottes ugg, marc jacobs, pandora jewelry, louboutin, supra shoes, timberland boots, montre pas cher, louis vuitton, thomas sabo, juicy couture outlet, vans, ugg pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, doke gabbana outlet, michael kors handbags, ray ban, sac louis vuitton pas cher, hollister, iphone 6 cases
ninest123 09.14

4:37 ap.  
Blogger Yaro Gabriel kirjoitti...

www0530

kate spade outlet
canada goose outlet
giuseppe zanotti outlet
thunder jerseys
nike revolution
oakley sunglasses
stuart weitzman shoes
ugg outlet
cheap nhl jerseys

12:41 ip.  
Anonymous Obat Herbal untuk Biang Keringat kirjoitti...

thank you very helpful article

Cara Mengobati Benjolan di leher
Cara Mengobati Penyakit Typus
Cara Mengobati bisul
Obat Benjolan Dimata
cara mengobati kulit tangan mengelupas
Obat Atasi Penyakit Gondongan

9:36 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu