11.11.06

It's OK Not To Be Gay!

Koska Hurina asiaa ihmettelee, tutkijaryhmämmepä nyt selvittää kaikille miksi on ihan okei olla pitämättä useista ihmisistä. Tutkijaryhmällämme, nähkääs, on aiheesta paljon kokemusta ja seuraava teksti on pitkällisten empiiristen kokeiden ja kenttätutkimuksen tulos.

Jos teissä ei ole jotain perin kummallista henkistä vikaa, niin kovasti miettimällä voinette palauttaa mieleenne jonkun tilanteen, jossa olette kommunikoinut peräti epämiellyttävän henkilön kanssa. Ja siis ihan oikeasti, jos näin ei ole koskaan teille käynyt, niin painotan vielä: henkinen vika. Saatatte olla jonkinlainen sosiopaatti tai vähintään hippi.

Enkä minä nyt tarkoita sitä tunnetta, joka tulee, kun ääripositiiviseksi uudestisyntyneenä ääripositiivisesti järkeilee parhain päin: "kyllähän se huoritteli vieressä seisovaa vaimoaan siinä keskustelun lomassa ja kaivoi nenäänsä ja rääkkäsi terrierinpentua piikkilangalla, mutta kertoihan se myös ihan hauskan Pikku-Kalle vitsin ja varmasti on syvällä sisimmässään ihan hyvä kokki". Puhun nyt siitä välittömästä ja spontaanista tunteesta, joka aivoissa kirpoaa heti ensi kertaa henkilön kanssa kommunikoidessa. (Ja urputtavien pää-ääliöiden varalta haluan täsmentää, että tapaamansa ihmisen mielestäni toki voi myös kokea ns. tunnetasolla varsin hurmaavaksi tai esimerkiksi täysin yhdentekeväksi.)

No, tapauksissa, joissa henkilö kokee koiraa rääkkäävän ja nenää kaivavan keskustelukumppaninsa epämiellyttäväksi tai -- jos on mahdollisesti itse mieltynyt koiran rääkkäämiseen ja tähän toiseen oheistoimintaan, mutta vaimon huoritteluun ei niinkään -- yhdentekeväksi persoonaksi, on ehkä useidenkin ihmisten kannalta parasta välttää tulevia kohtaamisia tämän henkilön kanssa.

Siis ihan oikeasti, minusta ei palvele mitään tarkoitusta yrittää väkisin ystävystyä kaiken maailman nenänkaivelijoiden kanssa, jos ei vaikkapa ole vasta muuttanut uudelle paikkakunnalle, joka pääasiallisesti on nenänkaivelijoiden kansoittama. Tietysti myös, jos on mielestään liian vähän kavereita, tai mikään ei riitä, niin voi vapaasti yrittää väkisin ystävystyä, vaikka ei ihan heti tykkäisikään.

Henkilökohtaisesti en kuitenkaan ole vähään aikaan aktiivisesti kaivannut elämääni lisää tovereita, sillä nykyiset ovat varsin erinomaisia ja pidän heistä kovin. Minä en sitä paitsi ehdi tavata tarpeeksi usein edes niitä ihmisiä, joista pidän, joten miksi ihmeessä vaivautuisin viettämään aikaa jonkun vasta tapaamani nenänkaivajan kanssa ja yrittää olla tälle mukava, jos minulla ei ole siihen mitään velvollisuutta?

Haluaisin korostaa, että minusta on kuitenkin äärimmäisen typerää olla tahallaan epäkohtelias tai ilkeä henkilöille, jotka itse kokee tylsiksi tai jotenkin mielenköyhiksi. Riidan haastaminen tai päin naamaa haukkuminen ilman syytä (tai usein syynkään kera) ei palvele mitään sosiaalista tarkoitusta ja sitä tulee ehdottomasti välttää. Minusta henkilöllä voi olla ns. asennetta (kuten nuoriso nykyään asian ilmaisee) ilman, että on paska ja typerä asenne.

Sen sijaan ihmisten tai heidän hengentuotostensa haukkuminen, kun kyseessä oleva henkilö ei itse ole paikalla, on minusta inhottavaa ja ns. "selän takana paskan puhumista" vain silloin, kun kyseessä on puhujalle ehkä läheinenkin henkilö ja vieläpä sellainen, josta hän yleensä esittää pitävänsä. Jos ei ole mitään aiempaa suhdetta johonkin ihmiseen, sitä tuskin kannattaa aloittaa toteamalla, että: "vaikutatpa muuten tyhmältä kuin juustosämpylä!"

Lukioaikoinani säästin varmasti monta teinigoottia ennenaikaiselta viiltelyltä, kun tyydyin haukkumaan heidän mangatuherruksiaan koulutovereilleni teinigootin ollessa pois kuuloetäisyydeltä. Tällainen puolestaan usein huvitti minua ja koulutovereitani, eikä ketään vahingoitettu. Jos teinigootti olisi kysynyt rehellistä mielipidettäni hänen mangatuheros... tuherruksestaan, olisin varmasti muotoillut sanottavani haukkumisen sijaan rakentavaksi kritiikiksi. Tämänkin blogin suosiosta voimme kuitenkin päätellä, että ihmisten ja asioiden haukkuminen ja muu yleinen negatiivisuus on toisinaan ihan viihdyttävää.

Ja niin, minähän en ymmärrä deittailua ihan oikeasti, mutta eikös treffien tarkoituksena ole juurikin se, että tavataan henkilö, katsotaan millainen hän on, ja jos ei miellytä, tavataan sitten joku toinen henkilö ja unohdetaan tämä ensimmäinen. Ja kommentoidaan kavereille ehkä, että ihan mukava tyyppi oli mutta ei ymmärtänyt elämästä mitään ja haisikin pahalle.

Ovatko ystävät jotenkin seurustelukumppania vähempiarvoisia siten, että heihin eivät päde yhtä korkeat kriteerit? Ihmiset ovat kuitenkin paljon tärkeämpi osa monen elämää kuin muut satunnaiset asiat (esimerkiksi vessapaperi... no vessapaperi on aika tärkeää, mutta sanotaan vaikka omenat) , joten miksei heidän suhteensa voisi olla kriittinen samalla tavalla kuin monen muun asian suhteen? Se, että minusta Schizo-Blog on huono, mutta osaan älyllisellä tasolla arvostaa sen kirjottajan viiksiä, ei tarkoita sitä, että minun pitäisi lukea sitä.

(Kyllä minusta saa henkilön julkista hengentuotetta arvostella julkisesti! Luulen, että Schizo-Janne kestää sen kuin mies. En ota kantaa siihen, lasketaanko viikset julkiseksi hengentuotteeksi.)

11 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tylsää sanoa näin, mutta sanon silti: olen täysin samaa mieltä. Kaikista ei voi tykätä eikä kaikki tykkää minusta, joten saavat esittää myös negatiivisia kommentteja niin persoonastani kuin tekemisistäni. Kun kuitenkin tiedän, että jotkut tykkää minusta ja minä heistä, ja se on jo paljon ja tarpeeksi.

(Ja kyllä henkilöiden julkisia hengentuotoksia saa arvostella. Jos ei kestä mitään kritiikkiä, niin ei ehkä kannata pitää julkista blogia.)

9:57 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heh, en minäkään kannata pään hakkaamista seinään tuon nenänkaivajaesimerkkisi tapaisten ihmisten kanssa. Lisäksi on ihmisiä, joihin ei saa mitään kontaktia vaihtelevista syistä. On myös paljon toimintaa, jota ei voi hyväksyä, vaikka ehkä voikin ymmärtää, miksi ihminen näin toimii ja mitkä asiat siihet ovat ehkä johtaneet. Mitä todennäköisemmin minussa kirpoaa näissä tilanteissa ihan samanlainen tunne kuin sinussakin. Toisaalta näitä selkeästi epämiellyttävästi käyttäytyviä ihmisiä tulee onneksi aika vähän vastaan tavallisessa arkielämässä, kun useimmat ihmiset kuitenkin pyrkivät olemaan jossain määrin siedettäviä.

Mitä tulee tuohon kriittisyyteen, niin minusta kyllä tuntuu, että ihmiset aika usein ovat kriittisempiä ystäviensä kuin seurustelukumppaniensa suhteen. :\ Toisaalta ehkä minä sitten olen jostain näkökulmasta epäkriittinen, kun minusta kyllä tuntuu, että useimmista ihmisistä löytyy viehättäviä tai hellyyttäviä piirteitä, joiden vuoksi heistä on helppo pitää.

11:32 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Helkkari. Kaivoin tosi pontevasti nenää tätä lukiessa, mutta se oli pakko lopettaa jossain vaiheessa. Alkoi nolottaa :)

2:07 ip.  
Blogger Sun äitis kirjoitti...

Sitä vain kysyisin, pitääkö sanasta pää-ääliö tehdä jotain johtopäätöksiä?

9:50 ip.  
Blogger justsopivasti kirjoitti...

Voi kaikkea!

10:17 ip.  
Blogger Janne Toivoniemi kirjoitti...

Aina kannattaa mainita, että ei tykkää SchizoBlogista vaikka tuo informaatio ei mitenkään liity itse käsiteltävään aiheeseen. Ehkä sillä saa kavereita. Ehkä ei ... en tiedä, kun en ole koskaan blogissani haukkunut ketään toista bloggaajaa.

10:09 ap.  
Anonymous pakara-antero kirjoitti...

mjoo vähän oli kyllä omituinen tuo viittaus johonkin toiseen blogiin, joka oli ihan vaan pelkkä viittaus eikä liittynyt itse tekstiin mitenkään eikä sitä selitetty mitenkään?

8:01 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ninest123 09.14
louis vuitton, michael kors, longchamp outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet, prada handbags, ugg boots, ugg boots, burberry, tory burch outlet, michael kors outlet, burberry outlet online, nike free, nike air max, longchamp outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet, uggs on sale, replica watches, ugg boots, prada outlet, longchamp, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton, nike outlet, michael kors outlet, nike air max, tiffany and co, oakley sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, michael kors outlet, tiffany jewelry, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, louis vuitton, jordan shoes, louboutin outlet, ray ban sunglasses, ugg boots, louboutin, polo ralph lauren outlet

4:32 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

louboutin pas cher, true religion outlet, coach outlet, coach outlet, true religion jeans, kate spade outlet, vanessa bruno, timberland, michael kors, kate spade handbags, ray ban pas cher, air force, nike blazer, lacoste pas cher, longchamp pas cher, michael kors, ray ban uk, nike free, coach factory outlet, michael kors, air jordan pas cher, hermes, burberry, north face, ralph lauren pas cher, coach purses, tn pas cher, true religion jeans, hollister, true religion jeans, oakley pas cher, air max, chanel handbags, nike roshe run, new balance pas cher, nike air max, lululemon, hollister pas cher, sac longchamp, vans pas cher, michael kors, converse pas cher, sac guess, north face, hogan

4:34 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

chi flat iron, nfl jerseys, north face outlet, abercrombie and fitch, mac cosmetics, north face outlet, herve leger, ralph lauren uk, bottega veneta, soccer jerseys, jimmy choo shoes, asics running shoes, beats by dre, mulberry, ghd, celine handbags, nike roshe, insanity workout, instyler, baseball bats, p90x workout, wedding dresses, vans shoes, nike roshe, lululemon, hollister, nike air max, longchamp, nike huarache, nike air max, giuseppe zanotti, babyliss, valentino shoes, nike free run uk, reebok shoes, ferragamo shoes, abercrombie and fitch, birkin bag, mcm handbags, nike air max, hollister, new balance, soccer shoes, mont blanc, nike trainers

4:35 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

pandora charms, coach outlet, louis vuitton, converse, lancel, ugg boots uk, links of london, karen millen, toms shoes, swarovski crystal, juicy couture outlet, louis vuitton, ralph lauren, nike air max, converse outlet, wedding dresses, michael kors outlet, michael kors outlet online, hollister, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, pandora charms, replica watches, oakley, pandora jewelry, gucci, swarovski, bottes ugg, marc jacobs, pandora jewelry, louboutin, supra shoes, timberland boots, montre pas cher, louis vuitton, thomas sabo, juicy couture outlet, vans, ugg pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, doke gabbana outlet, michael kors handbags, ray ban, sac louis vuitton pas cher, hollister, iphone 6 cases
ninest123 09.14

4:36 ap.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu